Het testcentrum op Spoor Oost. 

Het testcentrum op Spoor Oost. ©  Jan Van der Perre

Ruim 2.000 inwoners uit Joodse wijk laten zich testen: “Dit is representatief”

Ruim tweeduizend van de 6.500 uitgenodigde inwoners van de Joodse wijk hebben zich in testdorp Spoor Oost preventief laten testen op het coronavirus.

Michael Lescroart, woordvoerder van bevoegd Antwerps schepen Fons Duchateau, noemt het een representatief aantal. “We verwachten de volgende dagen niet veel mensen meer uit die wijk. We vermoeden dat wie zich wilde laten testen, dat inmiddels wel gedaan heeft.”

Op resultaten van het aantal positieve gevallen en of het al dan niet gaat over de befaamde Britse variant van het virus moeten we nog wachten. “Nog niet alle resultaten zijn binnen”, zegt Michael Lescroart. “Dat zou een vertekend beeld kunnen geven. We hopen donderdag meer te weten.”

De resultaten van Jesode-Hatora Beth-Jacob, de Joodse school in Antwerpen die gesloten werd door een uitbraak van de Britse variant, zijn er wel: 33 positieve gevallen, waarvan dertig met de Britse variant. In totaal zitten duizend leerlingen op de school. 80% is komen opdagen voor een test.

© ATV

“De situatie wordt verder opgevolgd door onze diensten, het provinciaal CLB en het Agentschap Zorg en Gezondheid”, aldus Johan Vermant, woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever.

(grvr)

MEER OVER Coronavirus