Wie hierop reageert, kan veel geld verliezen. 

Wie hierop reageert, kan veel geld verliezen. © RR

Phishingbericht belooft Covid-toeslag

Turnhout -

Wie een sms zou ontvangen met de boodschap ‘Groeipakket Covid19-toeslag’, en de belofte van 240 euro, is best op zijn hoede. Dit is namelijk een phishingmail. De afzenders zijn uit op uw bankrekeningnummer.

De Turnhoutse schepen van Welzijn Kelly Verheyen (sp.a) ontving dinsdag dergelijk bericht: “Wegens inkomstenverlies door de coronacrisis, voorziet de Vlaamse regering de tweede extra ondersteuning van 240 euro via het groeipakket. Profiteer van de gratis aanvraag en vraag dit direct aan via (een link).”

“Ik was geïnteresseerd, omdat we als OCMW zelf nadenken over goede manieren om mensen die niet bekend zijn bij het OCMW, maar wel in moeilijkheden zijn, te bereiken”, zegt Kelly Verheyen. “Maar toen ik de link beter bekeek, besefte ik dat het om bedrog ging.”

Ze stuurde het bericht door naar Hannes Anaf (sp.a) die in het Vlaams parlement de dossiers rond het groeipakket, de vroegere kinderbijslag, opvolgt.

“Aanvankelijk moest de Covid-toeslag op het groeipakket inderdaad worden aangevraagd. Dat was geen groot succes. De regering heeft het systeem daarom aangepast. Wie in aanmerking komt voor de nieuwe Covid-toeslag, moet zelf niets doen. De toeslag komt automatisch op de rekening, samen met het maandelijkse kindergeld. Geef dus nooit je bankrekeningnummer door.” (gvn)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio