Zo wordt de vis vanuit een vrachtwagen in de vijver gezet
1.500 kilogram vis wacht op vissers in fortgracht van Koningshooikt
Vissen op de gracht rond het fort van Lier is voortaan verboden, maar vissers kunnen nog wel terecht op het fort van Koningshooikt. Eigenaar Isidoor Van Leuven zette dinsdag liefst 1.500 kilogram voorn op de fortgracht.
“Iedereen kan hier het hele jaar door komen vissen”, zegt Isidoor Van Leuven. “Een jaarabonnement kost 150 euro, voor een dagkaart betaal je 8 euro. Je mag overal plaatsnemen, behalve op de genummerde plekken. Die zijn voorbehouden voor onze abonnees. Per visser mag je drie lijnen gebruiken. Je kunt met je auto helemaal rond de gracht rijden en dus bij je visplaats parkeren.”
Nachtvissen
“Vissen is nog altijd populair”, weet Van Leuven. “Bij mooi weer zit hier al snel dertig man rond de gracht en bij het nachtvissen meestal een twintigtal. Nachtvissen kan één keer per maand van mei tot oktober. Je mag dan vissen van zaterdagavond 20u tot zondagochtend 8u. Tijdens de avondlijke uren maak je meer kans om karpers en palingen te vangen.”

De vissen zwemmen rond in acht bakken die een na een gelost worden. — © Chris Van Rompaey
De 1.500 kilogram voorn werd dinsdagmiddag door een Nederlandse groothandelaar geleverd. “De vissen zwemmen rond in acht bakken die een na een gelost worden. Zodra de klep van zo’n bak opent, stroomt het water met de vis de fortgracht in. Dat gaat dus razendsnel. Vroeger ging dat veel trager. Dan werd de vis met een schepnet in een mand gedaan, tot aan de gracht gedragen en daar in het water gekieperd. Enkel voor de foto’s hebben we dat vandaag nog eens op die manier gedaan”, zegt Isidoor Van Leuven. (cvr)
MEER OVER Video
Bakkerij De Molen stopt ermee: einde van een tijdperk
Bakkerij De Molen in Hoboken stopt ermee. Marc en Myriam, de laatste eigenaars, hielden de zaak …
IJs, speculaas en gebak zónder suiker bij Sano: “En nog lekkerder ook!”
Op de De Keyserlei in het centrum van Antwerpen verkopen ze bij Sano sinds kort de zoetste …
Kantine dicht, toch Sabam betalen: “Voelt heel oneerlijk”
Geen muziek spelen, en toch Sabam moeten betalen. Dat is het lot van talloze sportclubs en …