Zo wordt de vis vanuit een vrachtwagen in de vijver gezet

1.500 kilogram vis wacht op vissers in fortgracht van Koningshooikt

Koningshooikt -

Vissen op de gracht rond het fort van Lier is voortaan verboden, maar vissers kunnen nog wel terecht op het fort van Koningshooikt. Eigenaar Isidoor Van Leuven zette dinsdag liefst 1.500 kilogram voorn op de fortgracht.

“Iedereen kan hier het hele jaar door komen vissen”, zegt Isidoor Van Leuven. “Een jaarabonnement kost 150 euro, voor een dagkaart betaal je 8 euro. Je mag overal plaatsnemen, behalve op de genummerde plekken. Die zijn voorbehouden voor onze abonnees. Per visser mag je drie lijnen gebruiken. Je kunt met je auto helemaal rond de gracht rijden en dus bij je visplaats parkeren.”

Nachtvissen

“Vissen is nog altijd populair”, weet Van Leuven. “Bij mooi weer zit hier al snel dertig man rond de gracht en bij het nachtvissen meestal een twintigtal. Nachtvissen kan één keer per maand van mei tot oktober. Je mag dan vissen van zaterdagavond 20u tot zondagochtend 8u. Tijdens de avondlijke uren maak je meer kans om karpers en palingen te vangen.”

De vissen zwemmen rond in acht bakken die een na een gelost worden. 

De vissen zwemmen rond in acht bakken die een na een gelost worden. © Chris Van Rompaey

De 1.500 kilogram voorn werd dinsdagmiddag door een Nederlandse groothandelaar geleverd. “De vissen zwemmen rond in acht bakken die een na een gelost worden. Zodra de klep van zo’n bak opent, stroomt het water met de vis de fortgracht in. Dat gaat dus razendsnel. Vroeger ging dat veel trager. Dan werd de vis met een schepnet in een mand gedaan, tot aan de gracht gedragen en daar in het water gekieperd. Enkel voor de foto’s hebben we dat vandaag nog eens op die manier gedaan”, zegt Isidoor Van Leuven.  (cvr)MEER OVER Video

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio