©  dbg

Tiener die om het leven kwam bij ongeval, zat zelf achter het stuur

Leefdaal -

De 16-jarige T.A.S. uit Sint-Niklaas die anderhalve week geleden om het leven kwam bij een verkeersongeval in Leefdaal, zat zelf achter het stuur. Dat blijkt uit bijkomend technisch onderzoek en verhoor van de twee andere - eveneens minderjarige - inzittenden door het Leuvense parket.

Hannelore Smitz

De drie tieners van Tsjetsjeense afkomst waren zondagochtend 17 januari rond 6 uur aan het huis van A.M. (17) in Leefdaal vertrokken. Op de Boskee liep het mis. De auto week wat uit naar links, raakte de stoeprand en belandde tegen een boom. T.A.S. liet daarbij onmiddellijk het leven. A.M. raakte lichtgewond, en de derde inzittende A.Z. (16) raakte zwaargewond.

LEES OOK. Wie zat achter het stuur bij dodelijk ongeval met drie tieners? Gewonde 17-jarige kan zich niets herinneren

“Het was eerst onduidelijk wie er achter het stuur zat”, zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. “Het lichtgewonde slachtoffer kon zich niets meer herinneren, en A.Z. kon niet meteen verhoord worden. Maar bijkomend onderzoek brengt nu duidelijkheid. Het was het dodelijke slachtoffer zelf dat achter het stuur zat.”

Tot die vaststelling komt het parket niet alleen na verhoren van A.Z. Ook wetenschappelijk-technisch onderzoek bevestigde dat. Ook is duidelijk dat de jongen door overdreven snelheid de controle over het stuur verloor. “De strafvordering komt met deze gegevens te vervallen”, zegt Callewaert. Of de andere twee inzittenden wel gestraft zullen worden – ze waren tenslotte alledrie minderjarig en mochten de auto dus niet besturen – is nog niet duidelijk. Daarover moet de titularis nog een beslissing nemen.”

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Jobs in de regio