©  rr

Rijbewijs kwijt na positieve drugstest

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft van drie bestuurders het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurders legden tijdens een controleactie een positieve drugstest af. Een van hen had zelfs geen geldig rijbewijs.

De politie controleerde onder meer op het einde van de Jeanne Brabantstunnel. Daar legden twee bestuurders een positieve drugstest af. “Een van die twee bestuurders was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, dus werd zijn auto geïmmobiliseerd”, zegt de Antwerpse politie. Een andere bestuurder had te veel gedronken en moest zijn auto aan de kant laten staan.

Aan de Kattendijkbrug merkte de politie dan weer een stevige cannabisgeur die uit een wagen kwam. “De bestuurder testte positief op het gebruik van verdovende middelen en kreeg onmiddellijk een rijverbod van 15 dagen opgelegd”, aldus de politie.

Alles bij elkaar werden 114 wagens en 142 personen gecontroleerd. In een van die wagens trof de politie 12 flessen lachgas aan en nam die in beslag. “De vier personen in de wagen kregen ook een proces-verbaal omdat ze de coronamaatregelen niet naleefden”, klinkt het.

Tijdens de actie werd de politie ook aangesproken door iemand die een gewonde vogel gevonden had. “De agenten hebben meteen contact gezocht met het vogelopvangcentrum. Zij kwamen ter plaatse om het dier de nodige zorgen toe te dienen.”

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio