©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen wint in absolute slot van Waasland-Beveren dankzij Shved

Onder leiding van uitblinker Maryan Shved boekte KV Mechelen op de Freethiel een uiteindelijk felbevochten zege. Nadat invaller Faucher treffers van Walsh en Shved had uitgewist, bezorgde alweer Shved de bezoekers alsnog de zege. Zo zet Malinwa met een 18 op 21 zijn opmars richting top acht langzaam maar zeker verder. De Waaslanders blijven door hun zijn dertiende seizoensnederlaag alvast minstens een speeldag langer rode lantaarn.

Yannick De Boeck

ONS OORDEEL. Shved matchwinnaar voor Malinwa, ook hoge score voor Walsh

Met een 15 op 18 op zak kon KV Mechelen boordevol vertrouwen naar de Freethiel afzakken. Reden om te wisselen was er dan ook niet voor Wouter Vrancken, die ook geen noodzaak zag om te roteren. Dezelfde elf als tegen Eupen verschenen dus ook aan de aftrap. Nicky Hayen voerde één wijziging door ten opzichte van het team dat Anderlecht op 0-0 hield. Efford verving Albanese. Leuk detail: de laatste zege van de Waaslanders dateert van 13 december... tegen KV Mechelen.

Na een korte studieronde was het KVM-doelman Thoelen die het eerst echt aan de bak moest. Frey sneed vanop rechts naar binnen en dwong het Mechelse sluitstuk tot een eerste redding. Dat deed de Zwitser enkele tellen later opnieuw, maar ook toen was Thoelen alert.

Duo Mrabti-Shved ware gesel

De reactie van KV Mechelen liet niet lang op zich wachten. En het was er een die kon tellen. Mrabti spleet de Wase defensief open, Shved kapte Vukotic uit en de mee ingeschoven Walsh vloerde Jackers door de benen. Een koude douche voor een nochtans goed gestart Waasland-Beveren. De thuisploeg moest nu komen, maar het was geel-rood dat opnieuw dreigde. Na een fout op een actieve Shved kreeg Hairemans zijn vrije trap onvoldoende gekruld.

De Zweedse tandem Mrabti-Engvall werd door de blessure van Engvall uit elkaar gereten, maar met Shved stond er op de Freethiel prompt een nieuw maatje op. Mrabti zonderde de Oekraïener alweer mooi af – Vukotic hief de buitenspelval op - en dit keer maakte hij het zelf enig mooi af. Met een subtiele lob verschalkte Shved Jackers: 0-2.

Kon Waasland-Beveren de rug nog rechten? Niet echt. Nadat Walsh nog eens dreigde met een flauw schotje, probeerde Leuko het nog eens vanop links. Thoelen pakte makkelijk. Aan de overkant mikte Shved zijn tweede van de avond over en nadien naast. Jackers hield De Camargo net voor de rust nog van een treffer. Zo bleef het 0-2 tot aan de rust.

Gouden wissels van Hayen

Dat Hayen niet bepaald tevreden was, bewezen zijn drie wissels bij de rust. Faucher, Albanese, Wuytens vielen in, Leuko, Vieira en Heymans betaalden het gelag. Toch was het alweer KVM dat een eerste keer dreigde. Jackers redde een afstandsschot van Schoofs. Op het uur wierpen de wissels van Hayen echter hun vruchten af. Albanese vond zijn collega-invaller Faucher, die Thoelen met een deviatie verraste. Waasland-Beveren gereanimeerd, KV Mechelen wakker geschud.

Vrancken greep in en gooide Defour en Druijf in de strijd. Hairemans en De Camargo gingen naar de kant. Toch waren het alweer de Beverse invallers die zich lieten opmerken. Albanese vond dit keer het hoofd van Faucher en Thoelen was een tweede keer geklopt. Een totale ommekeer die we tijdens de rust niet meteen voorspeld hadden. KVM probeerde te reageren, maar Jackers ranselde een poging van Schoofs uit doel. Wat later liet de Beverse doelman zich even het leer ontglippen, maar Shved was te verrast om te profiteren. Aan de overkant was Thoelen bij de pinken op een schot van Albanese.

Laatste woord voor Shved

Beide ploegen schoten elk weinig op met een puntje en probeerden alsnog op zoek te gaan naar de winnende treffer. En jawel hoor, via Druijf en Vranckx kwam de bal voor de linkspoot van Shved en de Oekraïener faalde niet. Zo rukt KVM met een 18 op 21 verder op in het klassement, terwijl Waasland-Beveren troosteloos laatste blijft. YANNICK DE BOECK

    Meer voetbalnieuws

    MEER OVER Waasland-Beveren