Onder meer Eline Berings (tweede van links, op het BK indoor vorig jaar), is een van de hordesprintsters die start op de eerste meeting 

Onder meer Eline Berings (tweede van links, op het BK indoor vorig jaar), is een van de hordesprintsters die start op de eerste meeting ©  BELGA

Minister van Sport Ben Weyts laat eerste atletiekmeeting in een jaar toe

Komende zaterdag in de Gentse Topsporthal kan de Belgische atletiek zich eindelijk weer op gang trekken. Dan staat een zogenaamde ‘micromeeting’ geprogrammeerd. “We hebben groen licht gekregen van minister Ben Weyts”, zegt Nick Janssens, communicatieverantwoordelijke van de Vlaamse atletiekliga.

Hans Jacobs

“Voor deze eerste meeting op een klein formaat staan slechts een paar disciplines op het programma: de 60m, de 60m horden, de 400m. Die zal enkel plaatsvinden voor eliteatleten. En op de 60m en 60m horden zullen de atleten de kans krijgen om twee keer te lopen. Dit soort meetings is een belangrijke stap om tickets proberen te verwerven voor of het EK indoor of de Olympische Spelen.” De week erna staat ook nog een micromeeting geprogrammeerd.

Op 14 februari staat - tot nader order - de Ifam-indoormeeting op de agenda. Ook loopt er nog steeds een aanvraag voor het BK indoor (20 februari), in de nieuwe topsporthal van Louvain-la-Neuve, en enkel voor elite-atleten.

De laatste atletiekmeeting was de Memorial Van Damme, vorig jaar in september, in de openlucht. Dit is de eerste atletiekmeeting van het nieuwe seizoen, een eerste indoormeeting sinds vorig jaar.

MEER OVER Ben Weyts