©  ISOPIX

Billie Eilish praat openlijk over “verschrikkelijke relatie” met haar lichaam

In een interview met Vanity Fair is Billie Eilish dieper ingegaan op de moeilijke relatie die ze heeft met haar lichaam en de reden waarom ze altijd wijdvallende kleren draagt. “Ik begon zulke kleding te dragen om me te verstoppen.”

flb

Vandaag is Billie Eilish nog altijd maar negentien, maar de afgelopen jaren bracht ze al volop in de schijnwerpers door. En net door die schijnwerpers loert ook altijd kritiek om de hoek, vooral op haar lichaam dan. Om dat aan het oog te onttrekken, kiest ze steevast voor ruime kledingstukken die alles verhullen. Tot er in oktober 2020 een paparazzifoto opdook van Billie in een aansluitend topje. De foto werd meteen door heel wat haters aangegrepen om kritiek te geven op haar uiterlijk.

In het interview met Vanity Fair gaat ze dieper in op dat incident. “Ik denk dat de mensen rond mij meer bezorgd waren over mij dan ikzelf toen dat gebeurde. Ik dacht dat ik de enige was die mijn lichaam haatte, maar sindsdien weet ik dat ik niet de enige ben. De reden waarom ik mezelf ooit sneed, was net door mijn lichaam. En om helemaal eerlijk te zijn, ik begon baggy kleding te dragen om dat lichaam te verbergen.”

Toch voelt de popster, die een auditieve verwerkingsstoornis en Gilles de la Tourette heeft, zich vandaag heel wat beter in haar vel dan enkele jaren geleden. “Daar ben ik heel blij om. Zo’n drie jaar geleden bevond ik me in een veel slechtere periode. Vijf jaar geleden at ik zelfs helemaal niets, ik hongerde mezelf gewoon uit. Ik herinner me zelfs dat ik op twaalfjarige leeftijd eens een pil had genomen om gewicht te verliezen, maar het enige resultaat was dat ik ervan in bed moest plassen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio