Aangeboden door Hedin Automotive

Hedin. © Mediahuis Connect

Deze bestelwagens van Mercedes-Benz rijden al helemaal elektrisch

Elektrisch rijden breekt niet alleen door bij de personenwagens, maar ook bij de bestelwagens. Pakjes die in alle stilte en emissievrij geleverd worden: het is geen verre toekomst meer. Volgens Mercedes-Benz en Hedin Automotive wordt 2021 een zeer belangrijk jaar voor de elektrische bestelwagens.

De meeste bestelwagens rijden met een dieselmotor. Toch zijn er vandaag al heel wat concrete situaties waarin een volledig elektrische bestelwagen een uitstekend alternatief vormt. “Met onze elektrische bestelwagens kijken we in de eerste plaats naar koerierdiensten en dan specifiek voor de last mile delivery”, vertelt Denzel De Geyter in een videogesprek met Kristel Verbeke. Als Brand Manager EQ bij de Mercedes-Benz-dealergroep Hedin Automotive is hij gespecialiseerd in elektrische mobiliteit. “De last mile is het laatste deel van het traject dat in de stadscentra wordt afgelegd. Daar zijn soms alleen emissievrije voertuigen welkom en leg je toch maar zo’n honderd kilometer per dag af.”

Welke modellen?

Mercedes-Benz Vans gelooft sterk in elektrische aandrijving en heeft vandaag al een ruim aanbod. “De elektrificatie van ons gamma is één van onze belangrijkste strategische pijlers. Na de lancering van de eVito in 2019, werden vorig jaar zowel de eSprinter als de eVito Tourer Long Range en de luxueuze EQV succesvol gelanceerd”, zegt Geert Jaeken, COO van Mercedes-Benz Vans Belux. “2021 moet het jaar van de doorbraak worden voor onze elektrische voertuigen.”

De eVito is een gesloten bestelwagen die met zijn actieradius tot 149 kilometer vooral geschikt is voor planbare routes in stadsverkeer. Dankzij de accu’s in de bodemplaat is hij precies even ruim als de andere Vito’s. De eVito is beschikbaar in de versies Lang en Extra Lang, met een laadvolume tot 6,6 m³ (Extra Lang) en een laadvermogen tot 1.015 kg (Lang).

Vervoer je personen in plaats van goederen? De eVito Tourer kan tot acht passagiers meenemen. Door zijn grotere actieradius (tot 359 kilometer) is hij ideaal voor comfortabel personenvervoer. De EQV is dan weer de elektrische broer van de V-Klasse. Deze luxueuze MPV met acht plaatsen heeft een actieradius van maximaal 355 km. De EQV biedt alle comfort van de V-Klasse, inclusief het MBUX-multimediasysteem met slimme spraakbediening en aangepaste functies voor elektrisch rijden.

De Sprinter was vorig jaar marktleider bij de grote bestelwagens in België. Ook hier kun je kiezen voor een zuiver elektrische versie die even ruim is. De eSprinter beschikt standaard over een verhoogd dak en biedt een laadvolume tot 11 m³. Afhankelijk van de batterijcapaciteit bedraagt het laadvermogen 967 kg (35 kWh) of 813 kg (47 kWh). Hij rijdt tot 150 kilometer op één batterijlading.

 © Juan Wyns Photographer

Salonvoorwaarden

Het Salon staat bij Mercedes-Benz Vans in het teken van de elektrische modellen, maar ook de traditionele dieselmotoren zijn recent vernieuwd. Dankzij de Saloncondities is het volgens Steven Walschots, Fleet Ambassador Vans bij Hedin Automotive, een ideaal moment om te beslissen. “We kunnen sterke financiële voorstellen doen en bieden een heel interessant servicecontract. Op de Vito, Vito Tourer en Sprinter is de automaat gratis. Bij de V-Klasse en de kampeerversie Marco Polo krijg je 50 procent korting op het AMG-pakket. Op onze eVans krijg je dan weer een gratis wallbox inclusief installatie, vier jaar gratis onderhoud en een extra ecopremie of 0 procent rente bij de financiering.”

Steven Walschots ziet veel interesse in de bestelwagens, ook in de elektrische versies. “Er zijn de afgelopen maanden al heel wat offertes opgemaakt. In onze Mercedes-Benz Vans-vestigingen bieden we testritten aan met alle modellen. Met de interessante Saloncondities kunnen we de klanten nu echt overtuigen om elektrisch te gaan rijden.”