©  Thom Browne

Thom Browne lanceert eerste collectie voor kinderen

Thom Browne heeft zopas zijn eerste collectie voor kinderen gelanceerd. Onder meer de grijze pakken die zo typisch zijn voor de Amerikaanse ontwerper komen nu ook in een miniversie uit.

flb

Thom Browne heeft kinderen strak in het pak gestopt. Hij bracht zijn eerste kindercollectie zondag uit, samen met zijn mannenmode voor de lente 2021. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het om een soort van miniatuurversie van die collectie voor volwassenen ging. In het geval van de Amerikaanse ontwerper gaat dat veelal over grijze maatpakken.

Maar dat is niet het enige waaruit de collectie voor kinderen bestaat. Die omvat onder meer ook nog cardigans, T-shirts, truien, sneakers en meer klassieke brouges- en Oxford-veterschoenen. De prijzen variëren tussen de 190 euro en 1.280 euro.

De collectie werd voorgesteld aan de hand van een filmpje. “Ik wilde dat deze kindermode naadloos zou aansluiten op de kleding die ik anders maak”, zegt Browne. “Maar nog het belangrijkst was dat de kinderen zich ook echt kinderen konden voelen in deze kleren en dat gebeurde ook. Ik dacht eerst dat ze zich misschien niet op hun gemak zouden voelen, maar dat bleek helemaal het geval niet te zijn. Het is niet dat ze zich plots veel netter gingen gedragen.”

NIET TE MISSEN