©  Joris Herregods

Douane stelt vijf pv’s op tijdens controle op nachtwinkels

Lier -

De lokale politie van Lier heeft samen met de douane zes nachtwinkels gecontroleerd. Er werden vijf processen-verbaal opgesteld. Er werd ook deelgenomen aan de actie weekend zonder alcohol en dat leverde slechts één dronken bestuurder op.

Met de hulp van de douane heeft de politie in zes nachtwinkels controles uitgevoerd. “Er werden pv’s opgesteld voor zwartwerk (1), het niet hebben van de juiste alcoholvergunning (2), verkoop van pruimtabak (1) en verboden wapenbezit (1). De pruimtabak, een taser en illegale viagra werden in beslag genomen”, zegt politiewoordvoerder Magalie Derboven.  

De politie hield de voorbije dagen ook verhoogd preventief toezicht in diverse stadswijken. Hierbij werden vier personen gecontroleerd.

De politie van Lier heeft tijdens de actie ‘Weekend zonder alcohol’ 28 bestuurders aan de kant gezet. Eén bestuurder testte positief en diende zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen in te leveren. “Ook maakten we nog enkele processen-verbaal op voor bestuurders die in het verkeer reden zonder geldig rijbewijs of wiens inschrijving van het voertuig niet in orde was. Drie chauffeurs werden betrapt op gsm’en achter het stuur”, weet Derboven.

Tijdens de actie werd een persoon geverbaliseerd omdat hij de nachtklok negeerde. Bovendien legde deze bestuurder ook een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Verder had hij ook geen geldig keuringsbewijs en leefde hij zijn probatievoorwaarden, die de rechter hem had opgelegd, niet na. (ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio