©  Dirk Vertommen

Twintiger klopt met glas op hoofd van fuifnummer

Mechelen -

Een twintiger uit Sint-Katelijne-Waver sloeg in een bar op het Douaneplein in Mechelen een fuifnummer met een glas op zijn hoofd. De klap kwam hard aan. En de scherven verwondde ook een vrouw in het gezicht. De procureur vroeg voor de agressieveling een celstraf van 1 jaar.

Het ging er eind december 2019 in de Moorse Bar, in de Loods op het Douaneplein in Mechelen, vrolijk aan toe. Tot in de vroege ochtenduurtjes de politie werd opgeroepen voor een vechtpartij, na een banale discussie. De agenten werden er geconfronteerd met het slachtoffer N.D., die een bloedende wonde vertoonde aan zijn voorhoofd.

In een dronkemansbui had beklaagde Budaï M. met een groot glas bier uitgehaald naar D. De aanleiding van de bloederige discussie is nog altijd niet bekend. Het slachtoffer kwam een schadevergoeding vragen.

Ook de 35-jarige Chantal N. uit Keerbergen, stelde zich burgerlijke partij. Zij kreeg de scherven van het kapotte bierglas in haar aangezicht. “Ze heeft aan het voorval wellicht een blijvend litteken op haar voorhoofd overgehouden”, kwam haar advocaat toelichten.

De verwondingen van het vrouwelijk slachtoffer worden door de verdediging van M. betwist. “Er zijn geen bewijzen dat mevrouw gewond werd door een scherf van het glas.”

Of de rechter zal ingaan op de schadeclaims, wordt duidelijk in haar vonnis op 22 februari. (ldn)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio