©  USA TODAY Sports

LeBron James scoort 46 punten daags voor herdenking Kobe Bryant

In de Western Conference staat Los Angeles Lakers met 14 op 18 aan de leiding. LeBron James was eens te meer de grote figuur bij het team uit Californië. Met 46 punten, 8 rebounds en 6 assists leidde King James de Lakers naar een 108-115 zege bij Cleveland Cavaliers.

James kreeg steun van de met een double-double uitpakkende Anthony Davis (17 punten, 10 rebounds). Met zijn 46 punten is LeBron James meteen de oudste profspeler in het shirt van de Lakers die zo veel punten maakt in een partij sinds NBA- en Los Angeles Lakers legende Kobe Bryant in zijn afscheidsduel op 37-jarige leeftijd liefst 61 punten liet noteren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vandaag is het exact 1 jaar geleden dat Kobe Bryant in een helikoptercrash en met zijn dochter Gianna en nog zeven andere mensen om het leven kwam. Eleven Sports brengt vanavond hulde aan één van de beste basketbalspelers ooit. Om 20u10 is er een documentaire over de Black Mamba en om 21 uur wordt zijn laatste wedstrijd (Los Angeles Lakers-Utah Jazz) nog eens getoond.

LEES OOK. Dag op dag één jaar geleden nam de wereld onverwacht afscheid van basketicoon Kobe Bryant: “De legende leeft verder”

In de Eastern Conference won Brooklyn Nets met 98-85 van Miami Heat. In het laatste kwart scoorde James Harden 16 van zijn 20 punten en hielp de Nets mee aan de winst. Kevin Durant tekende ook voor 20 punten en plukte 13 rebounds. Kyrie Irving scoorde 16 punten en plukte 8 rebounds. Brooklyn Nets rukt met een tweede opeenvolgende zege en met 11 op 19 op naar de vijfde stek in de Eastern Conference. (cpm)

Meer sportnieuws