Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  Boumediene Belbachir

Dief (48) van bpost-bestelwagen snel ingerekend

De onderzoeksrechter heeft een 48-jarige Mechelaar onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De man had vrijdagnacht op de terreinen van bpost aan de Egide Walschaertsstraat in Mechelen een bestelwagen met postpakketten gestolen. De buit is terecht.

De feiten deden zich vrijdagochtend omstreeks 1.30u voor op de terreinen van bpost in Mechelen-Zuid. “Toen hoorde een verantwoordelijke van bpost een bestelwagen vertrekken. De bestuurder, die niet meteen als werknemer herkend werd, werd teken gedaan om te stoppen, maar dat negeerde hij en hij maakte zich ijlings uit de voeten”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Een eerste zoektocht naar het gestolen voertuig leverde niet meteen wat op. Maar vrijdagvoormiddag kreeg de politie een telefoontje over een fout geparkeerde bestelwagen in de Tenderstraat. Het betrof het gestolen postvoertuig.

Elektronisch toezicht

Tijdens het onderzoek van de politie kwam een 48-jarige man in het vizier omdat hij vrijdagavond het elektronisch toezicht van zijn enkelband had genegeerd. Op die manier kreeg de politie de dief vrij snel te pakken.

In zijn woning werden zaken aangetroffen die mogelijk een link hadden met de gestolen postwagen. Nadat de onderzoeksrechter een huiszoeking had toegestaan, werden bij de Mechelaar de gestolen pakketten aangetroffen.

De gestolen buit kon volledig gerecupereerd worden. Wat de man ermee van plan was wordt nog verder onderzocht.

De onderzoeksrechter heeft de veertiger in de gevangenis laten opsluiten.  LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio