©  Sven Van Haezendonck

Mechelen mag meewerken aan Europees klimaatbeleid

Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) krijgt de kans om mee vorm te geven aan de Europese burgemeestersconvenant rond klimaatbeleid.

De Europese burgemeestersconvenant rond klimaatbeleid is een beweging van Europese steden en gemeenten die zich onder meer engageren om tegen 2030 al 40% minder CO2 uit te storen. Mechelen heeft zijn deelname te danken aan de European Green Leaf Award, een prestigieuze Europese klimaatprijs die de stad al in de wacht sleepte. “De vraag om deel te nemen, bevestigt onze rol als klimaatpionier en klimaatambassadeur in Europa. Een ongelofelijke eer en unieke erkenning”, zegt Vandersmissen. “Het lidmaatschap is een unieke kans om lokale bezorgdheden inzake klimaatverandering op het hoogste Europese niveau te tillen”, vertelt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Klimaat.

Volgens de burgemeester is de ‘convenant of Mayors of Europe’ een heel goede zaak voor de naamsbekendheid van de stad. Ze verenigt namelijk meer dan tienduizend lokale besturen die 330 miljoen inwoners vertegenwoordigen. “Elk jaar neemt onze internationale uitstraling toe en daar profiteren ook het bedrijfsleven en het toerisme van”, stelt burgemeester Alexander Vandersmissen. (svh)

DOEN!