Minderjarige verdachten van straatroof opgepakt op Operaplein

Antwerpen -

De politie heeft maandagavond op het Operaplein in Antwerpen drie minderjarigen opgepakt. Ze worden ervan verdacht twee jongeren van een gsm en cameratas te hebben beroofd.

De slachtoffers, twee jongeren, werden op het Theaterplein in hartje Antwerpen aangesproken door drie onbekenden. “Onder dreiging van een wapen werden ze bestolen van een gsm en een cameratas”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

Onmiddellijk werden verschillende politiepatrouilles in de richting van de binnenstad gestuurd. “Een van de ploegen zag drie jongeren die aan de omschrijving van de daders voldeden op het Operaplein. Twee van hen konden gearresteerd worden toen ze van de politie weg stapten”, vertelt Bruyns.

De derde probeerde nog weg te lopen maar kon tegengehouden worden door een ploeg van het snelleresponsteam. “De wegvluchtende verdachte bleek in het bezit van een mobiele telefoon die vermoedelijk aan het slachtoffer toebehoorde”, zegt Bruyns. “De twee anderen hadden de cameratas nog bij. Het mes waarmee de jongeren dreigden, is ook aangetroffen.”

De drie minderjarige verdachten werden overgebracht naar het politiekantoor aan de Noorderlaan, het parket zal moeten beslissen of ze voorgeleid worden bij de jeugdrechter.

  (sare)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio