De nieuwe brug in Park Groot Schijn zal hetzelfde uitzicht hebben als de brug hierboven, aan de volkstuintjes in het zuidelijke deel van het park 

De nieuwe brug in Park Groot Schijn zal hetzelfde uitzicht hebben als de brug hierboven, aan de volkstuintjes in het zuidelijke deel van het park  ©  Patrick De Roo

Nieuwe brug verbindt Park Groot Schijn met speelbos

Deurne -

Een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over het Groot Schijn in Deurne verbindt vanaf de zomer het gelijknamige park met het speelbos.

Jan Stassijns

Park Groot Schijn, aan de Ruggeveldlaan tegenover het Rivierenhof, komt steeds dichter bij de definitieve afwerking. Het park is opgebouwd uit verschillende ‘kamers’ voor onder meer sport- en jeugdverenigingen. Die kamers zijn met elkaar verbonden door ‘groene voegen’ met wandelpaden, maar ook zit- en ligplaatsen en natuur. Binnenkort wordt een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug geplaatst over de rivier het Groot Schijn die het speelbos met het park zal verbinden. Tot nog toe moesten bezoekers via de Ruggeveldlaan de oversteek maken.

”Tegen de zomer zal de brug klaar zijn voor de eerste gebruikers”, zegt Annick De Ridder (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening. “Dit voorjaar zouden de werken kunnen starten.”

De brug zal hetzelfde uitzicht hebben als de bruggen aan de volkstuintjes en komt aan de kant van het speelbos aan op een open plek in het bos. “Onder de brug wordt een ecopassage voor kleine zoogdieren voorzien langs de oeverflank”, legt Claude Marinower (Open Vld) uit, schepen van Openbaar Domein. “Momenteel worden ook de uitvoeringsplannen opgemaakt voor de aanleg van het laatste stuk park. De uitvoering start in principe in september 2021. In 2022 zal het park dan ook helemaal klaar zijn.”

© rr

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen