De gemeentelijke school van Heidehuizen. 

De gemeentelijke school van Heidehuizen. © Tommy Maes

Scholen Heidehuizen en Gompel gaan administratief samenwerken

Mol -

De gemeentelijke basisscholen van Mol Heidehuizen en Mol Gompel worden wellicht administratief aan elkaar gekoppeld. Vakbonden, schoolraden en de gemeenteraad moeten nog een oordeel vellen over dit voorstel van het schoolbestuur.

De gemeente Mol wil het kleuterschooltje in Heidehuizen vanaf het schooljaar 2021-2022 stapsgewijs uitbouwen tot een volledige basisschool. Het schoolbestuur stelt voor om de vestiging van Heidehuizen administratief te koppelen aan de school van Gompel. Het gaat vooral om een administratieve wijziging, die in de praktijk weinig tot geen gevolgen heeft voor de kinderen en de ouders van de betrokken scholen.

Basisschool Alles Kids in Gompel is net als de school van Heidehuizen een kleinere school en beiden volgen een gelijkaardig pedagogisch traject. De directrice van school Gompel, Dorien Volders, wordt door de koppeling ook directrice van de school in Heidehuizen. Wim Geys blijft samen met zijn team het aanspreekpunt voor de ouders en kinderen in de school van Heidehuizen.

Voor de voor- en naschoolse opvang blijft de basisschool in Heidehuizen gekoppeld aan kinderclub Baloe. De kinderen kunnen dus voor- en naschools terecht op de vertrouwde plaats. Voor de kinderen van basisschool Alles kids in Gompel wijzigt er niets. Basisschool Mozawiek in Ezaart moet voortaan geen ruimte meer vrijhouden voor de kinderen die doorstromen vanuit de school van Heidehuizen. (mto)

  

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio