Leerkracht Miep Embrechts (links) en schepen An Stokmans (tweede van rechts) bij enkele van de werken in Zaal Lux. 

Leerkracht Miep Embrechts (links) en schepen An Stokmans (tweede van rechts) bij enkele van de werken in Zaal Lux. © Jan Brys

Cultuur herleeft met voorzichtige stapjes met tentoonstelling in Zaal Lux

Kapellen -

Het Cultuurcentrum Kapellen en de Academie Sint-Lucas organiseren een tentoonstelling in de inkomhal van Zaal Lux. Leerlingen stellen er hun werk coronaveilig tentoon. Het werk staat voor de ramen en kan van buiten worden bekeken.

De tentoonstelling loopt tot aan de paasvakantie. De hoop leeft dat tegen die tijd opnieuw ruimer geëxposeerd kan worden in Kapellen.  

“We moeten voorzichtig beginnen, met kleine stapjes”, zegt schepen voor cultuur An Stokmans (Open Vld). “Daarom doen we het op deze manier. Geïnteresseerden en voorbijgangers kunnen de 38 werken verspreid over vijf panelen door het raam bekijken. De expo kreeg de naam LUCAS de LUX.”

Leerkracht Miep Embrechts van Sint-Lucas is zeer blij met het resultaat. “Mijn leerlingen zijn tussen zes en negen jaar. De ouders krijgen in deze tijden het werk van hun kinderen nooit fysiek te zien. Dat komt omdat ze hen niet in de lokalen mogen komen ophalen. We wisselen de tentoongestelde werken om de twee weken”, zegt Miep Embrechts.

Sint-Lucas telt bijna zevenhonderd leerlingen. “Vooral bij de volwassenen hebben we een terugval aan leerlingen gemerkt. Velen willen het risico niet lopen. Bij de jongeren valt het allemaal nog goed mee, ook al kunnen we maar aan vier kinderen tegelijk lesgeven”, voegt Miep Embrechts er nog aan toe.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio