©  BELGA

Verrassing van formaat: Zdenek Stybar start op WK veldrijden in Oostende

Van een aangename verrassing gesproken: drievoudig wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar (Deceuninck - Quick-Step) staat zondag aan de start van het WK veldrijden. Dat heeft zijn team zonet gemeld. Het is zeven jaar geleden dat de Tsjech nog eens aan de start van een WK stond.

En dat is best opvallend nieuws. Stybar reed deze winter geen enkele cross en keerde nog maar net terug van een stage met de wegploeg van Deceuninck - Quick-Step. Zijn deelname aan het WK moet dan ook gezien worden als een doorgedreven training.

“Ik was het niet zinnens maar de zaken zijn veranderd”, licht Stybar zijn beslissing toe. “Het veldrijden is mijn passie en nadat ik enkele wedstrijden op televisie had bekeken, begon het toch weer te kriebelen. Normaal paste het niet in mijn programma maar er zijn een aantal zaken veranderd en met de training die ik al heb afgewerkt ben ik ook conditioneel al in orde. Na een gesprek met Patrick Lefevere en de sportieve leiding van het team, hebben we de knoop doorgehakt. Zij staan volledig achter mijn besluit, we zijn intussen het materiaal aan het klaarmaken.”

Stybar start zonder verwachtingen. “Maar het WK heeft altijd een speciale plaats want het is op deze wedstrijd dat mijn carrière begonnen is”, zegt hij. “Ik zal geen vierde keer winnen maar ik ga vol gas voor het best mogelijke resultaat. Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn de absolute topfavorieten maar de strijd voor de derde podiumplaats ligt helemaal open. Het parcours ziet er leuk uit: niet te technisch, eerder iets voor renners met veel power. Dat moet mij liggen en aangezien mijn laatste reeks trainingen heel goed verliepen, wil dat zeggen dat ik voluit kan gaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (gvdl)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio