© ATV

Antwerps ziekenhuis Sint-Vincentius vreest dat “de dijk zal breken”

Antwerpen -

In het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen zijn zowat alle bedden voor Covid-19-patiënten ingenomen. Het is er opmerkelijk drukker dan in de andere ziekenhuizen. Ze vrezen dat ze binnenkort overspoeld zullen worden.

Bron: ATV

Het ziekenhuis ligt in een wijk met veel Joodse inwoners. Zorgverleners merken dat zij te lang thuis blijven als ze ziek worden, waardoor ze meteen op de afdeling intensieve zorgen belanden. “We hebben het gevoel dat we aan het kijken zijn naar een dijkbreuk die gaat komen”, zegt medisch directeur Kristiaan Deckers.

“Op het moment dat het echt niet meer gaat, staan die mensen op onze spoed. En die moeten lijnrecht naar intensieve”, legt Kristiaan Deckers uit. “Dat is de dienst die het meest gevoelig is aan capaciteitsbeperkingen, dus dat is een zeer groot probleem.”

“Als er nog eens twee of drie van die patiënten plots staan, moeten we eigenlijk zeggen dat we al een opnamestop hebben op de intensieve van campus Sint-Vincentius”, zegt Deckers.

Drie patiënten die ernstig ziek waren, van wie één met de Britse variant, moesten al meteen naar een ander ziekenhuis worden gebracht.

MEER OVER Coronavirus