©  AP

Halve Belg Vincent Kriechmayr wint Super-G op de befaamde piste in Kitzbühel

Bron: BELGA

De Oostenrijker Vincent Kriechmayr heeft op de wereldbekermanche alpijnse ski in het Oostenrijkse Kitzbühel de Super-G op zijn naam geschreven.

De 29-jarige Kriechmayr veroverde de zege met een tijd van 1’12”58. Daarmee hield hij de Zwitser Marco Odermatt (1’12”70) en zijn landgenoot Matthias Mayer (1’13”13) achter zich.

Kriechmayr komt in de stand van de Super-G aan de leiding met 241 punten. De Oostenrijker met Belgische moeder steekt de Zwitser Mauro Caviezel (225) en Noor Aleksander Aamodt Kilde (172) voorbij, die met blessures ontbraken. De Fransman Alexis Pinturault, maandag twaalfde, staat in de algemene WB-stand ruim aan kop.

Kriechmayr in actie! 

Kriechmayr in actie! ©  AFP

De Zwitser Beat Feuz won vrijdag en zondag de twee afdalingen in Kitzbühel. De tweede afdaling stond normaal zaterdag op de agenda, maar de Internationale Skifederatie (FIS) stelde die uit naar zondag wegens “de slechte weersomstandigheden en dito staat van de piste”. Verschillende skiërs waren na afloop van de afdaling op de mythische Streif-piste vrijdag immers boos om de gevaarlijke wedstrijdomstandigheden. De Zwitser Urs Kryenbühl en de Amerikaan Ryan Cochran-Siegle vielen zwaar en liepen ernstige blessures op.

De Super-G, die in eerste instantie voorzien was op zondag, schoof daardoor op naar maandag. (belga)

Meer sportnieuws