Fractieleider Stefaan Deleus, gemeenteraadslid Hamid Riffi en hun partijgenoot Karl Lauwers aan de Colomabrug. 

Fractieleider Stefaan Deleus, gemeenteraadslid Hamid Riffi en hun partijgenoot Karl Lauwers aan de Colomabrug. ©  rr

CD&V vraagt om prioritair in te zetten op gevaarlijke knooppunten

Mechelen -

CD&V vraagt het Mechelse stadsbestuur om prioritair in te zetten op gevaarlijke knooppunten voor fietsers en wandelaars. Zo stelt de oppositiepartij voor om de omgeving van de Colomabrug veiliger te maken met slimme verlichting.

Sven Van Haezendonck

“Ondanks de aanleg van fietsstraten worden nog heel wat gevaarlijke knooppunten voor fietsers en wandelaars niet aangepakt”, zegt Karl Lauwers van CD&V. Als eerste dossier kaart de oppositiepartij de situatie aan in de buurt van de Colomabrug. Zowel auto’s als fietsers komen er van alle kanten, met enkel een oversteekplaats die weinig verlicht is en dus niet goed zichtbaar. Vaak moet een politieagent het verkeer komen regelen. Dat geeft duidelijk aan dat hier een duurzame oplossing moet komen”, zegt gemeenteraadslid Zohra Hadnan (CD&V).

Als oplossing haalt CD&V slimme ledverlichting aan. “Met slimme verlichting kunnen we sterker en beter verlichten tijdens de spits, en bij uitbreiding op alle momenten dat er fietsers of wandelaars langskomen”, stelt fractieleider Stefaan Deleus (CD&V). Zulke verlichting ziet zijn partij ook als oplossing voor de gevaarlijke oversteekplaats op de Brusselsesteenweg richting Zemst vlak voor de oprit naar de E19 en voor het kruispunt van de Stuivenbergbaan met de Uilmolenweg.

CD&V vraagt Mechelaars om gevaarlijke punten zelf te melden via e-mail. De oppositiepartij belooft om alle voorstellen te bundelen en om ze geregeld op de agenda van de gemeenteraad te zetten. Gemeenteraadslid Hamid Riffi (CD&V) doet dat maandagavond alvast voor de Colomabrug. “Op die manier leveren we ook vanuit de oppositie wat beleidsondersteunend werk, en dragen we ons steentje bij aan een veiliger Mechelen”, stelt fractieleider Deleus.

Mailen kan naar veiligverkeer@jouwmechelen.be

MEER OVER Mobiliteit Mechelen