©  BELGAIMAGE

Belgian Cat Julie Allemand keert volgend seizoen terug naar Lyon

Bron: BELGA

Julie Allemand verdedigt het volgende seizoen de kleuren van Lyon. Dat heeft het Franse basketteam gemeld. De 24-jarige Luikse ondertekent een contract voor vier jaar.

Allemand verliet België vier jaar geleden voor een buitenlands avontuur bij Lyon. Twee seizoenen later, in 2019, behaalde ze met het team de eerste Franse landstitel uit de geschiedenis. Allemand trok vervolgens naar Montpellier waar ze sterk presteerde. Indruk maakte ze ook in de WNBA met Indiana Fever, waar ze een plaats in de All-Stars-ploeg bij de rookies bemachtigde. De Belgian Cat herstelt momenteel van een blessure aan de adductoren.

Lyon is de club van voormalig NBA-ster Tony Parker. “Ik ben echt tevreden dat Julie terug naar de club komt”, reageert de ondertussen 38-jarige Parker. “Ze tekent voor vier jaar, dat toont dat ze vertrouwen heeft in mij en ons project. Als ik haar evolutie sinds 2017 bekijk, ben ik fier. We zijn een erg jonge club en Julie was ons eerste ‘project’. Ze kwam op zeer jonge leeftijd aan en zette stappen. Het is belangrijk dat we op elke positie de beste speelsters hebben, zo kunnen we de club laten groeien en onze ambities waarmaken. Voor mij is Julie de beste point guard van Europa.”

Allemand: “Bijzondere band met Parker”

De Belgian Cat reageerde verheugd op de vierjarige verbintenis met Lyon. “Het project is er nog steeds interessant”, stelt de spelmaakster van de Belgian Cats, die zegt “een bijzondere relatie” te hebben met voorzitter en voormalig NBA-ster Tony Parker.

 

 ©  Getty Images

“Hij heeft mij duidelijk gemaakt dat ik een van zijn prioriteiten voor het volgende seizoen ben”, verklaart de 24-jarige Luikse maandag in een persbericht van Lyon. “De onderhandelingen verliepen vlot. Ik heb getekend omdat het project in Lyon nog altijd interessant is voor mij. De club is altijd ambitieus in de Franse competitie, de Franse beker, maar ook op de Europese scène. Ik ben blij dat ik opnieuw getekend heb voor LDLC ASVEL Féminin. Ik ken de club, het is de plek waar ik mijn buitenlandse carrière begon. Ik heb het goed in Frankrijk.”

Allemand speelde al drie seizoenen bij Lyon met een Franse titel in 2019 als bekroning. “Na drie jaar is het mijn thuis in het buitenland. Ik weet hoe het er hier aan toe gaat. Ik ken de stad, de werking, alle mensen die voor de club in de weer zijn, Valéry (de coach, nvdr), de speelsters. Ik weet dat Tony een sterk geraamte wil. En dat is heel belangrijk voor een spelmaakster. Ik hou enorm veel herinneringen over aan Lyon. De Franse titel, dat was de mooiste titel uit mijn carrière. In Frankrijk weet iedereen hoe moeilijk het is kampioen te worden. Dus dat deed echt deugd. En ik heb zin om nog meer te winnen.”

Het vertrek van Allemand bij Lyon deed in de regio Rhône-Alpes flink wat inkt vloeien maar volgens de Belgian Cat “heeft iedereen water bij de wijn gedaan”. “Ik wil niet te veel over het verleden spreken. Business is business en dat heb ik vorig jaar begrepen. Maar wat ik ervan onthoud is dat ik, ondanks de meningsverschillen, opnieuw teken bij Lyon en mij goed versta met Tony. We hebben allebei water in de wijn gedaan want we wilden samen verder werken. Er is gesproken en nu doen we verder. Ik heb een bijzondere relatie met Tony. Hij is heel open, we praten heel veel. Ik weet dat hij na drie jaar heel tevreden was over mijn progressie binnen de club. We kunnen over veel babbelen, zelfs naast het terrein, en dat is ook heel belangrijk. We zijn allebei winnaars.”

Vandaag speelt Allemand voor Montpellier. Daar ligt de komende periode ook haar prioriteit, al sukkelt ze met de adductoren. “Dat vindt Tony ook leuk aan mij, dat ik een winnares ben, alle matchen voluitga. Ik hoop nog prijzen te winnen met Lyon. Maar tot mijn terugkeer blijf ik gefocust op mijn doelen bij Lattes Montpellier en zal ik alles doen om daar een trofee te winnen.”

Meer sportnieuws