De bedienden van Interparking voeren actie in de parking onder het Centraal Station. ©  Victoriano Moreno

Bedienden Interparking voeren actie in parking onder Centraal Station

Antwerpen -

De bedienden van Interparking hielden maandag een gezamenlijke vakbondsactie in de ondergrondse parking van station Antwerpen-Centraal om bij hun werkgever een eindejaarspremie te vragen. “We vragen de directie om het personeel in moeilijke tijden te steunen”, zegt vakbondssecretaris Tom Holvoet van ACV Puls.

Jan Stassijns

De actievoerders wilden met hun actie aandacht vragen voor hun grieven via folders die ze uitdeelden aan passerende bestuurders. Die laatsten werd niets in de weg gelegd om de parking in of uit te rijden.

2020 is een moeilijk jaar geweest voor de parkeersector. Coronamaatregelen zoals de lockdown en verplicht telewerk leidden tot een minder gebruik van parkeerplaatsen en zorgden zo voor een daling in inkomsten voor parkeerbedrijven als Interparking. In oktober kondigde het bedrijf aan 95 banen te schrappen. “En in december volgde een zoveelste tegenslag”, zegt Tom Holvoet van ACV Puls. “De eindejaarspremie is dit jaar pro rata berekend, wat betekent dat de periodes van werkloosheid niet in rekening worden genomen. Sommigen werden in maart op tijdelijke werkloosheid geplaatst en zijn sindsdien niet meer aan het werk geweest. Voor arbeiders bestaat er een compensatieregeling, voor bedienden niet. En dat betekent nog eens een aanzienlijk loonverlies.

“Interparking is een internationale onderneming waarvan de hoofdaandeelhouder (de verzekeringsgroep Ageas, red.) in 2020 bijna een miljard euro winst boekte”, zegt Holvoet. “Het antwoord dat er geen geld voor eindejaarspremies is, schoot bij vele bedienden in het verkeerde keelgat. Zeker omdat er wel miljoenen dividenden voor de aandeelhouders zijn uitbetaald.”

Ook in Brussel werd voor de kantoren van Ageas actie gevoerd. Interparking was niet bereikbaar voor een reactie.

 ©  Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio