©  ISOPIX

Icoon als speler, gebuisd als trainer: Chelsea schuift Frank Lampard aan de kant, Thomas Tuchel nadrukkelijk genoemd als opvolger

Frank Lampard is niet langer de trainer van Chelsea. Dat heeft de club zelf bekendgemaakt. De Engelsman die als speler een icoon werd van de Londense club, kon het als trainer bij de Blues duidelijk niet maken. De slechte resultaten in de Premier League zijn hem fataal geworden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Chelsea staat na negentien speeldagen op een negende plaats, op vijf punten van een plaats in de Champions League. In de Champions League wacht eind februari ploeg-in-vorm Atletico Madrid. De Blues plaatsten zich dit weekend wel voor de vijfde ronde van de FA Cup na een zege (3-1) tegen het bescheiden Luton Town.

De naam van zijn opvolger zou intussen ook al bekend zijn. Het zou gaan om de Duitser Thomas Tuchel, eind vorig jaar ontslagen bij Paris Saint-Germain. (gvdl)

Meer sportnieuws