De politie nam afgelopen weekend in totaal 36 flessen lachgas in beslag. 

De politie nam afgelopen weekend in totaal 36 flessen lachgas in beslag. © Politie Mechelen-Willebroek

Politie neemt 36 flessen lachgas in beslag

Mechelen -

De politie Mechelen-Willebroek nam bij verschillende controles afgelopen weekend liefst 36 flessen lachgas in beslag. De grootste hoeveelheid werd aangetroffen tijdens een huiszoeking bij een man die ook drugs en een grote som geld op zak bleek te hebben. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket.

Bij een controle van een auto met twee inzittenden in de Elektriciteitstraat in Mechelen werden twee grote flessen lachgas aangetroffen. De bestuurder had ook 560 euro op zak, maar kon niet zeggen waar hij het geld vandaan had. Er werden ook twee gsm’s aangetroffen die volgens de inzittenden niet van hen waren.   

“Daarop werden er bij de twee inzittenden huiszoekingen uitgevoerd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Bij de passagier had die een negatief resultaat, maar in de woning van de bestuurder werden nog eens 27 grote flessen lachgas en een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Alles werd in beslag genomen en de man werd ter beschikking gesteld van het parket. Ze krijgen ook een dagvaarding voor het negeren van de avondklok.”

Los op achterbank

Een andere bestuurder vervoerde dan weer vijf flessen lachgas op een gevaarlijke manier. Twee flessen lagen los op de achterbank, drie anderen waren van de achterbank gevallen en lagen in de voetruimte ervoor. De flessen werden in beslag genomen en de automobilist kreeg een boete van 275 euro wegens het gevaarlijk vervoeren van de flessen.

In de wijk Nekkerspoel werden ook twee lachgasgebruikers betrapt. “Een getuige maakte melding van verdachte gedragingen”, aldus Van de Sande. “Twee bestuurders spraken kort af en wisselden producten uit. Bij een controle van het eerste voertuig werd een fles lachgas in beslag genomen. Niet veel later werd in de Caputsteenstraat ook het tweede voertuig aangetroffen. Daarin lagen een fles lachgas en een grote hoeveelheid ballonnen.” (svds, ldn)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio