©  BELGAIMAGE

Vervolg amateurvoetbal op de helling, maar bekertegenstander Antwerp geeft geen forfait

Volgende week staat de 1/16 finale van de Beker van België op het programma, maar lang niet elke wedstrijd zal worden afgewerkt. Sommige amateurclubs zien het door de hele coronasituatie niet zitten om te spelen, maar er zijn ook clubs uit de lagere divisies die wél in actie willen komen. RAAL La Louvière bijvoorbeeld, de tegenstander van Antwerp FC.

havg, dige

RAAL La Louvière uit de tweede amateurklasse geeft geen verstek voor het bekerduel tegen Antwerp van dinsdag 2 februari. Dat heeft de club beslist, ongeacht het besluit over de definitieve stopzetting van de competities in het amateurvoetbal. Valt het doek over het profvoetbal, dan traint La Louvière nog een weekje verder om de bekermatch voor te bereiden. Antwerp moet dus aan de bak in de Croky Cup. Doorstoten betekent voor Antwerp wellicht een heruitgave van de bekerfinale; een topper tegen Club Brugge. Blauw-zwart krijgt evenmin een vrijgeleide naar de volgende ronde, want tegenstander Olsa Brakel geeft geen forfait.

Beerschot daarentegen stoot wel zeker door naar de 1/8 finales. De Kielse Ratten zouden Dessel Sport in de ogen zien, maar de club uit de hoogste amateurklasse moest noodgedwongen forfait geven. Willy Mermans, de voorzitter van Dessel, noemde het een jammere zaak. Ook Rupel Boom zal niet aantreden in de 1/16 finale. “Ik kan het niet maken om mijn jongens met één week training in de benen tegen een eersteklasser te laten spelen”, verklaarde trainer Greg Vanderidt. KV Mechelen treft RWDM en die match tussen twee profclubs gaat uiteraard gewoon door.

LEES OOK:

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws