BOEK. Michael Robotham - Meisje zonder leugens

Evie Cormac, ogenschijnlijk een meisje zonder enige familie, houdt al jaren haar identiteit geheim. Alleen zo blijft ze veilig. Forensisch psycholoog Cyrus Haven is vastbesloten erachter te komen wie Evie is en hoe ze zich verborgen wist te houden in een huis waar een man op gruwelijke wijze zijn einde vond. De lieden achter deze misdaad weten van het bestaan van Evie af en zijn koortsachtig naar haar op zoek.

 

Haven heeft nog een andere reden om zich het lot van Evie aan te trekken. Hij heeft vastgesteld dat zij de gave heeft om onmiddellijk vast te stellen of iemand liegt. Een eigenschap die Cyrus op professioneel vlak enorm kan vooruit helpen. Maar ook hier kan onheil uit voortkomen. Evie en Cyrus lijken op elkaar aangewezen, maar de prijs voor deze relatie zou wel eens bijzonder hoog kunnen zijn.

De Australische auteur Michael Robotham is intussen al jaren een gevestigde waarde in de Angelsaksische thrillerwereld. Zijn sterke verhaallijnen, nu en dan doorspekt met een vleugje humor en zijn haarfijn uitgewerkte personages staan telkens weer garant voor uren leesgenot. Wel even opletten: Meisje zonder leugens volgt chronologisch direct op Meisje zonder verleden. Dus best eerst dit laatste boek lezen. Maar wees gerust, dat is absoluut geen straf!

Cargo, 390p 

ged