© BELGA

SNOR Duffel in quarantaine na uitbraak corona: “Eén geval van Britse variant”

Duffel -

Het Sint-Norbertusinstituut (SNOR) in Duffel sluit vanaf maandag de deuren na enkele coronabesmettingen, waarvan één met de Britse variant. De leerlingen en het personeel moeten tot en met dinsdag 2 februari in quarantaine. Het gaat enkel om de school in de Stationsstraat en niet om de campus van HBO Verpleegkunde op de Rooienberg.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid besliste zondagavond in overleg met het lokaal bestuur van Duffel, het schoolbestuur en het CLB om het Sint-Norbertusinstituut tien dagen in quarantaine te plaatsen. De voorbije dagen bleek uit tests dat er enkele besmettingen zijn. “Het gaat om drie leerkrachten en acht leerlingen”, zegt schepen van Onderwijs Lili Stevens (CD&V). “In één geval gaat het om een besmetting met De Britse variant.”  

Het Sint-Norbertusinstituut en het lokaal bestuur wilden geen risico’s nemen en sloten de school onmiddellijk tot en met dinsdag 2 februari. Tot dan moeten het personeel en de leerlingen in quarantaine. Hun huisgenoten hoeven dat niet te doen. De komende dagen wordt de school ingericht als testlocatie. Zo kan de verspreiding in kaart worden gebracht.

Afstandsonderwijs

“Deze preventieve maatregelen zijn ingrijpend, maar de gezondheid primeert. Er wordt afstandsonderwijs georganiseerd om het leren zo optimaal mogelijk verder te zetten”, melden de school en het lokale bestuur. “De ouders hebben de communicatie al ontvangen via smartschool. Het Sint-Norbertusinstituut hoopt op het nodige begrip.” (kvro, tdk)

MEER OVER Coronavirus