Themabeeld. 

Themabeeld. © Getty Images

Cultuurcentrum Puurs-Sint-Amands zoekt lokale (muziek)helden

Puurs-Sint-Amands -

Op zondag 14 februari sluit cc Binder de week van de Belgische muziek af met een livestream vol Belgische muziek. Hiervoor zoekt het cultuurcentrum naar lokale helden die hun eigen versie willen brengen van hun favoriete Belgische song.

Om 2021 goed van start te laten gaan zet VI.B, het platform voor Belgische bands, dj's, producers en soloartiesten, haar schouders onder de Week Van de Belgische Muziek. Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari richt VI.BE samen met verschillende spelers uit de muzieksector, de VRT en diverse media de spotlights op muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector.

Over heel België worden volop acties en initiatieven op poten gezet. Zo wordt iedereen aangemoedigd om op 14 februari 2021 om 17u stipt een eigen versie van een Belgisch nummer dat hen na aan het hart ligt te brengen. Op het balkon, vanuit het raam of op de stoep: alles kan.

“Het Puurs-Sint-Amandse cultuurcentrum Binder wil van de gelegenheid gebruikmaken om meteen de Lokale Helden in de kijker te zetten. Daarom organiseren we ook om 17u een livestream met lokale helden om deze Week van de Belgische Muziek af te sluiten. Onze lokale helden brengen dus een eigen versie van hun favoriete Belgische nummer. Uiteraard verloopt alles coronaproof waardoor de voorkeur uitgaat naar kleine bezettingen met twee of drie muzikanten”, zegt programmator Tamara Vanhoeck.

Inschrijven kan online tot 3 februari. (pp)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio