Sandra Van Thillo in haar nieuwe vestiging aan de Bredabaan. 

Sandra Van Thillo in haar nieuwe vestiging aan de Bredabaan. © Jan Brys

Sandra Van Thillo opent haar tweede naaiatelier, mét winkel

Brasschaat -

De Brasschaatse Sandra Van Thillo heeft zaterdag haar Naai Boutique aan de Bredabaan geopend. Sandra houdt al al 30 jaar een eigen naaischool in de Beemdenstraat. Aan de Bredabaan heeft ze nu ook een winkel in naaigerief.

Jan Brys

Sandra geeft al sinds 1989 les aan volwassenen. Ze doet dat in haar atelier aan de Beemdenstraat. Maar het is er een beetje te krap om coronaproof les te kunnen geven.

“Ik droom eigenlijk al een hele tijd van een eigen winkel. En door de coronamaatregelen moet ik ook over een grotere ruimte beschikken om mijn lessen te kunnen blijven geven. In dit pand aan de Bredabaan vond ik beide. Ik heb vooraan mijn winkel en achteraan het leslokaal. In totaal beschik ik hier over 120 vierkante meter’, verduidelijkt Sandra.

Sandra blijft minstens een jaar op deze locatie. “Het is in feite een pop-up maar ik hoop hier wel langer te kunnen blijven. Ik kan hier een groter assortiment stoffen en gerief aan de mensen aanbieden. Voor de workshops en de lessen werk ik voortaan samen met Joke Pantens van J-Dress uit Brasschaat. Zij doet de retouches, terwijl ik les geef”, vervolgt Sandra.

Het lesgeven zit de Brasschaatse in het bloed. “Ik doe het bijzonder graag en tijdens de coronacrisis heb ik het enorm gemist. Het is duidelijk dat er tijdens de lockdown veel meer wordt genaaid dan anders. Ik geef les aan zowel beginners als aan gevorderden. Aan deze laatste groep leer ik dan de kneepjes van het vak. De afwerking staat centraal in mijn lessen. Ik wacht nu vol ongeduld op de versoepelingen. Stilzitten is niets voor mij. Zo heb ik bijvoorbeeld heel wat mondmaskers en schorten gemaakt voor tandartsen.”

www.naaischool.beMEER OVER Net Open

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio