De balustrade naast de diepe beek zal worden verlengd.  

De balustrade naast de diepe beek zal worden verlengd.  ©  kristin matthyssen

Veilige leuning naast fietspad wordt verlengd

Massenhoven -

Op vraag van raadslid Ward Peeters (N-VA) zal de gemeente Zandhoven de balustrade naast het nieuw fietspad langs de Kerkstraat in Massenhoven verlengen.

Kristin Matthyssen

Bij de aanleg van het nieuw fietspad naast de Kerkstraat in Massenhoven, liet de gemeente ook de beek uitgraven. De schuine grachtkanten worden verstevigd met betonnen platen. Op het smalste deel, over een afstand van dik vijftig meter, plaatste de gemeente een balustrade om te verhinderen dat fietsers in de diepe gracht zouden sukkelen.

“Ik reed er onlangs met mijn speedpedelec en voelde me er toch niet veilig”, vertelt raadslid Ward Peeters (N-VA). “Het gevaar bestaat altijd dat je met je fiets in die sleuf opzij sukkelt en de dieperik induikelt. Met die betonnen platen, kan dat best wel zware lichamelijke gevolgen hebben. Ik stelde me vooral de vraag wat er zou gebeuren als er plots een andere fietser zou passeren of iemand met zijn tas ofzo aan mijn fiets blijven haken.”

Bevoegd schepen Rudy Willems (CD&V) had wel oren naar de vraag, hoewel er in de twee jaar dat het fietspad er ligt, nog geen mensen in de gracht zijn gevallen. “We hadden op voorhand gezegd dat we dat eerste stuk balustrade achteraf zouden evalueren. Op zich zijn wij zelf ook voorstander van een uitbreiding van die leuning. We zullen het verder uitwerken.”

De gemeenteraad keurde het punt unaniem goed.

MEER OVER Mobiliteit stad & rand