©  BELGA

Westerlo wint spektakelrijke topper tegen Seraing pas in toegevoegde tijd

Het kostte Westerlo bloed, zweten en tranen. Maar in een zenuwslopende slotfase trok het team van Bob Peeters aan het langste eind. Tot twee keer toe haalden de Kemphanen een achterstand op. Zelfs met een man minder - na rood voor Kitola - gaf Seraing zich niet gewonnen. Tot Atabey Ciçek de thuisploeg het ultieme delirium bezorgde. Westerlo rukt op naar de tweede plaats.

Bart D’Haene

In vergelijking met de topper tegen Union, net voor de winterstop, bracht Bob Peeters liefst zes nieuwe spelers aan de aftrap. De nieuwkomers Léo Seydoux en Ange-Freddy Plumain werden meteen voor de leeuwen gegooid. Kader Keita en Noel Soumah keerden terug uit schorsing. Pietro Perdichizzi en Kouya Mabea kregen de voorkeur op Fabien Antunes en Basilio Ndong voor wie zelfs geen plaats op de bank was voorzien. Daarmee pakte Bob Peeters met een volledige nieuwe verdediging uit. De bezoekers konden geen beroep doen op de geschorste topschutter Georges Mikautadze.

Westerlo nam een moeizame start en het was Seraing dat voor de meeste dreiging zorgde. Berke Özer stond pal op een kopbal van Jallow. Maar moest zich in de negentiende minuut gewonnen geven op een nieuwe kopbalkans van de Gambiaan die dit keer een voorzet van Swers wel binnen knikte. Aan de overkant stuitte Tuur Dierckx op doelman Dietsch en kon Atabey Ciçek te weinig kracht leggen in zijn kopbal. Twee minuten later werd de Franse flankaanvaller Plumain slim door Kurt Abrahams de diepte in gestuurd. Hij omspeelde de doelman en scoorde prompt in zijn debuutwedstrijd. Op het halfuur ranselde Dietsch een kopbal van Ciçek uit zijn doel.

 

 ©  BELGA

Ciçek bevrijdt Westerlo

Seraing reageerde met een harde knal van El Badaoui. Özer zweefde de doelpoging in hoekschop. Het was uitstel van executie. Jallow kreeg aan de tweede paal te veel vrijheid. Zijn schot werd al dan niet voorbij de lijn nog beroerd door Perdichizzi. Maar de nieuwe voorsprong voor Seraing was een feit. De thuisploeg ging in de tweede helft in de achtervolging. Seydoux legde de bal mooi achteruit en met zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde Dierckx de gelijkmaker. De bezoekers moesten in de daaropvolgende fase met tien verder nadat Kitola een tweede gele kaart slikte voor een fout op Dierckx. Seydoux waagde even later zijn kans. Dietsch liet zich niet verrassen op de harde knal. Aanvoerder Lukas Van Eenoo zwiepte de bal voor doel met rechts en de ingevallen Igor Vetokele kopte raak.

Op het uur werd een doelpunt van Ciçek afgekeurd voor buitenspel. Seraing gaf zich met een man minder niet gewonnen en invaller Maydana bracht de Luikenaars niet onverdiend langszij. De Kemphanen dreigden met een plaatsbal van invaller Baris Alici in de 83ste minuut die net naast de rechterpaal buiten ging. De Turkse flankaanvaller kreeg vier minuten later een opgelegde kans. Maar zijn stiftbal werd in extremis van de lijn gered. In de toegevoegde tijd sleepte Westerlo toch nog de drie punten uit de brand. Van Eenoo verstuurde een gemeten voorzet naar de eerste paal en Ciçek kopte het winnende doelpunt binnen. Door de overwinning wipt Westerlo over Seraing naar de tweede plaats.

 

 ©  BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws