Industriezone Achterstenhoek in Lille onder de loep. 

Industriezone Achterstenhoek in Lille onder de loep. © BVDL

Ondernemers nemen industriezone Achterstenhoek onder de loep

Lille -

Ondernemers krijgen op donderdag 28 januari de kans om tijdens een digitaal overlegmoment samen met de gemeente en intercommunale IOK na te denken over de toekomst van industriezone Achterstenhoek in Lille.

Het lokaal bestuur van Lille krijgt steeds meer vragen voor extra ruimte in de bedrijvenzones. De gemeente wil daarom de noden van de plaatselijke ondernemers in kaart brengen. Dat gebeurt donderdag om 20u tijdens een digitaal overlegmoment samen met IOK. Naast de industriezone op Achterstenhoek wordt ook de kmo-zone grenzend aan de Wechelsebaan onder de loep genomen.

“Zo kunnen we bekijken hoe de huidige zone efficiënter benut kan worden en waar er indien nodig extra oppervlakte kan gemaakt worden”, luidt het bij de gemeente. “Hiervoor zijn wij al gestart met de opmaak van een verordening en masterplan voor de verdichting van de bedrijvenzone, waarbij een efficiënter gebruik van de beschikbare perceeloppervlakte wordt gestimuleerd.”

Tijdens de infosessie doen de gemeente en IOK die plannen verder uit de doeken. De ondernemers kunnen via een digitale link deelnemen aan de vergadering. Nadien worden ze gecontacteerd om enkele vragen te beantwoorden over de toestand van hun perceel of bedrijf. De gemeente bezorgt de deelnemers ook nog een pakketje met een streekbier en een versnapering. (bvdl)

MEER OVER Bedrijven Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio