Aanschuiven voor een test in het Olfa-schooltje. 

Aanschuiven voor een test in het Olfa-schooltje. ©  Jan Van der Perre

Scholen in Kontich en Edegem weer open

Kontich, Edegem -

Basisschool Olfa Elsdonk in Edegem en de secundaire school Sint-Jozef in Kontich zijn klaar om maandag de deuren weer te openen. In Kontich werden na de tweede testronde nog drie bijkomende besmettingen, waarvan twee vermoedelijk met de Britse variant, vastgesteld. Maar dat vormt geen belemmering om de draad weer op te nemen, na de sluiting vorige week maandag.

Bart Roggeman

Vorige week waren de deuren van beide scholen inderdaad op slot gegaan, nadat een aantal besmettingen met de Britse variant was vastgesteld. Afgelopen weekend geraakten de resultaten van de tweede testronde bekend.

In Edegem werden geen bijkomende positieve gevallen genoteerd, zodat de besmettingen er beperkt bleven tot vijf, waarvan vier met de Britse variant. In het Sint-Jozefinstituut bleken na de eerste testronde veertien leerlingen positief, waarvan twee met de Britse variant. In een meerderheid van de gevallen ging het om oudere besmettingen. De tweede testronde bracht nog drie bijkomende besmettingen aan het licht.

“Op een totaal van 1.700 personen is dat één procent, wat een mooi resultaat is”, zegt directeur Wouter Van Looy. “Hieruit blijkt dat de gehanteerde voorzorgsmaatregelen hun degelijkheid hebben bewezen. Met deze resultaten kunnen we de deuren weer openen volgens het geldende coronaregime.”

“Bij heel deze operatie is de samenwerking tussen de school, medische afdelingen en overheid erg vlot verlopen en was de bereidheid tot medewerking enorm groot. In het bijzonder bij alle betrokken 1.700 personen”, zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA).

Het vlotte verloop van de grootscheepse testoperatie stemt ook Vanessa Cuyvers, directrice in Olfa Elsdonk, tevreden. “Ik ben enorm trots op de goede medewerking van de ouders en leerlingen”, zegt ze. “En blij dat we heel snel hebben geschakeld. Bovendien is het een bevestiging dat de draaiboeken die we volgen, goed zijn.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio