©  BELGA

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7: Dante Vanzeir scoort snelste goal ooit op Belgische voetbalvelden

Union heeft zijn leidersplaats in 1B opgeluisterd met een uitoverwinning bij KMSK Deinze. De Brusselaars scoorden via Dante Vanzeir de snelste goal op de Belgische velden: het duurde amper zeven seconden voor de spits raak trof.

Laurens Van Heuverswijn

Aftrappen, twee passes vooruit en vieren: zo snel ging het zaterdagavond voor leider Union bij Deinze. Vanzeir opende score na amper zeven tellen, en dat is de snelste goal ooit op de Belgische velden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na twintig minuten kwam de thuisploeg langszij via Dylan De Belder. Mathias Fixelles zette op assist van Vanzeir de 1-2 op het scorebord, terwijl Denis Undav vanuit strafschop de 1-3 tegen de touwen schoot. Deinze gaf echter niet op en Youssef Challouk scoorde de aansluitingstreffer. In het slot zette Union orde op zaken dankzij de tweede goal van Undav.

Union blijft door de zege ruim leider met twaalf punten voorsprong op Seraing, dat zondag om 16u nog Westerlo bekampt. Deinze staat vierde, maar dat is wel op maar twee puntjes van de tweede in de stand Seraing.

MEER OVER R.Union St.-Gilloise

Meer voetbalnieuws