Goal Hazard tegen Alaves. © Eleven Sports

Eden Hazard is terug bij Real Madrid: Rode Duivel scoort eerste goal sinds oktober en geeft ook assist

Real Madrid heeft zich zaterdag, drie dagen na de pijnlijke bekeruitschakeling bij derdeklasser Alcoyano, herpakt. In La Liga wonnen de Madrilenen op bezoek bij Deportivo Alaves met 1-4. Eden Hazard pikte ook zijn doelpuntje mee.

Laurens Van Heuverswijn

Het was voor de kapitein van de Rode Duivels nog maar zijn tweede competitiegoal van het seizoen, nadat hij eerder al scoorde in zijn eerste competitieduel. Dat was eind oktober in de 4-1-zege tegen Huesca. Hazard pikte tegen Alaves in de toegevoegde tijd van de eerste helft een verre bal van Kroos goed mee met rechts en trapte vervolgens met links raak.

Hazard schampte voordien de bal bij de 0-2 van Benzema. Casemiro had De Koninklijke na een kwartier op voorsprong gebracht. Na rust kopte Joselu nog krachtig de 1-3 voorbij Thibaut Courtois. Hazard werd even voorbij het uur gewisseld, en zag vanop de bank Benzema op de tegenaanval de 1-4-eindstand vastleggen.

Alaves-Real Madrid 0-2. © Eleven Sports

Real Madrid verstevigt door de overwinning haar tweede plaats in La Liga. De Madrilenen tellen na 19 speeldagen 40 punten. Koploper Atlético Madrid heeft 44 punten na 17 speeldagen. De Rojiblancos nemen het zondag nog op tegen Valencia.

Alaves-Real Madrid 0-1. © Eleven Sports

Alaves-Real Madrid 1-3. © Eleven Sports

Alaves-Real Madrid 1-4. © Eleven Sports

MEER OVER Eden Hazard