Het huidig zwembad in Pulderbos. 

Het huidig zwembad in Pulderbos. ©  kristin matthyssen

“Sereniteit moet terugkeren in zwembaddossier”

Zandhoven -

De sereniteit in het zwembaddossier moet terugkeren. Dat wenst ook N-VA Zandhoven, nu er zich vier kandidaten hebben aangemeld die interesse hebben om samen met de gemeenten Zandhoven en Zoersel een zwembad te bouwen.

Kristin Matthyssen

Naast Plopsa hebben ook Sportoase, S&R Lago en Cordeel Group NV als private partners een voorstel ingediend voor de bouw en exploitatie van een nieuw intergemeentelijk zwembad. Vlaams Belang Zandhoven wou tijdens de jongste gemeenteraad weten wat Zandhoven gaat doen nu de gemeente Zoersel nog een tweede selectieleidraad voor een basiszwembad gaat uitschrijven.

“Dat is een zaak van Zoersel. Wij hebben die tweede selectieleidraad in december al verworpen”, antwoordde burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Ik weet toch al wat daar de uitkomst van gaat zijn”, alludeerde de burgemeester op de voorgaande jarenlange vruchteloze zoektochten om een intergemeentelijk zwembad te bouwen samen met intercommunales.

Zandhoven wil zich nu volledig concentreren op de piste om een zwembad te bouwen in een PPS-constructie. “Ondanks de moeilijke start, voel ik dat we er zullen geraken”, zei Van Hove.

Ook N-VA, dat eerder een petitie tegen een groot Plopsa-zwembad startte, wil nu dat de sereniteit terugkeert en wil de werkgroepen een kans geven. N-VA begrijpt ook dat niet alle gesprekken van de werkgroepen opgenomen en uitgezonden kunnen worden, zoals Vlaams Belang wenst. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) vond dit ook onzin. “Een werkgroep is een groep waarin gewerkt wordt. Waarin in alle vertrouwen naar hetzelfde resultaat gestreefd wordt. Als de camera erop staat, krijg je Zoerselse toestanden. Dat willen wij hier in Zandhoven niet.”

Gemeenteraadslid Jordi De Vlam (Groen) kon zich hierbij aansluiten. Vlaams Belang Zandhoven, dat tijdens de gemeenteraad gesteund werd door de aanwezigheid van Vlaams Belang Zoersel, beet zo in het zand.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio