©  Joren De Weerdt

Basisschool Hallaar kan heropenen: “Geen bijkomende besmettingen gevonden”

De Vrije Basisschool van Hallaar (Heist-op-den-Berg) kan volgende week opnieuw leerlingen ontvangen. De school bleef deze week toe door een hoog aantal besmettingen in het zesde leerjaar. Een bezoek van het coronatestteam van het UZA wees uit dat er geen bijkomende besmettingen gevonden zijn.

kvro, bepr

Omdat de helft van het zesde leerjaar vorige week besmet bleek te zijn met het coronavirus, bleef de Vrije Basisschool van Hallaar de afgelopen week gesloten. Donderdag kwam het mobiel testteam van het UZA 130 kinderen en twintig personeelsleden testen in een aangepaste bus op het dorpsplein.

Tot zaterdag was het nagelbijtend wachten op de resultaten. Inmiddels blijkt dat het aantal besmettingen bij de twaalf eerdere vaststellingen in het zesde leerjaar blijft.

Directeur Michel Meuris is blij met dat nieuws. “De opluchting is groot”, zegt hij. “De school kan volgende week weer openen. De ouders zijn zaterdag verwittigd. Wie nog in quarantaine zit, blijft de quarantaineregels volgen en verwachten we later terug op school. We verplichten onze leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voorlopig ook om een chirurgisch mondmasker te dragen tot aan de krokusvakantie, dus geen stoffen mondmaskers.”

Tot en met 29 januari mogen de leerlingen niet naar hobby’s en mogen ze geen contact met vrienden, grootouders, familie of kwetsbare personen hebben. “Let tot dan extra op de gezondheid van je kinderen. Wordt een kind ziek, bel dan naar de huisarts en volg stipt de regels”, meldt de school in een schrijven aan de ouders. “Het virus is niet uit de wereld verdwenen, dus daarom een blijvende oproep de nodige, gekende maatregelen te respecteren binnen en buiten de school. Aan wie dat nog niet gedaan heeft, vragen we melding te maken van alle gezinsleden die de voorbije twintig dagen positief zijn getest op het coronavirus.”

LEES OOK: Testbus controleert hele school na besmettingen bij zesde leerjaar

gvgbasisschool_hallaar@scarlet.be

MEER OVER Coronavirus