©  jaa

 

 ©  jaa

 

 ©  jaa

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

80 kinderen en personeelsleden Sint-Filippus vlot getest na opduiken Britse variant

Schoten -

Zaterdagvoormiddag parkeerde het mobiele testteam van het UZA met aan boord drie zelfstandige verpleegkundigen van Altrio Thuisverpleging op de speelplaats van basisschool Sint-Filippus.

Jan Auman

Omdat vorige week gebleken was dat een kleuter van de school besmet is met de Britse variant van het coronavirus, was in overleg met het CLB en de crisiscel van de gemeente besloten om twee betrokken klassen en alle personeelsleden te laten testen.

Geen enkel kindje heeft geweend tijdens de korte behandeling, mede omdat het testteam speciale op kindermaat gemaakt staafjes mee had om de test uit te voeren. Ook directeur Tim Dens onderging een coronatest, net als de juffen, middagtoezichthouders en het onderhoudspersoneel. Op enkele uren tijd waren de zowat tachtig testen uitgevoerd en kon de bus met alle stalen weer vertrekken.

“We hopen in de loop van zondag de resultaten te krijgen. Op basis daarvan zullen we in overleg met het CLB en de gemeente beslissen of Sint-Filippus maandag, op de twee betrokken klassen na, volledig openblijft zoals vrijdag. Geen van de vijf eerder uitgevoerde testen bij vijf leerkrachten die contact hadden gehad met De Rode Roos, de klas van onze besmette kleuter, waren positief. Dat is alvast hoopgevend”, zegt directeur Tim Dens, die de gemeente dankt voor de logistieke steun tijdens de geslaagde testoperatie.

MEER OVER Coronavirus