De toegang tot Basisschool De Brem.  

De toegang tot Basisschool De Brem.  © evdw

School in Zandvliet dicht na besmettingen, leerlingen andere basisscholen getest

Zandvliet -

De stad Antwerpen sluit tijdelijk basisschool De Brem. Vorige week waren er in de school vier coronabesmettingen. Medeklasgenootjes werden getest en zo werden nog dertien andere besmettingen vastgesteld. De leerlingen en het personeel van de andere drie scholen in het polderdistrict worden maandag preventief getest.

evdw

Sofie De Keyser, woordvoerder van het stedelijke onderwijs: “Vorige week donderdag kreeg de school het bericht dat twee kinderen uit één gezin besmet waren met de Britse variant van het virus. De leerlingen zitten in twee verschillende klassen. Onmiddellijk werden het CLB, eerstelijnszone Antwerpen en het Stedelijke Onderwijs ingeschakeld. De leerlingen van de twee klassen werden allemaal getest.”

Een dag later werd de school verwittigd van nog twee andere besmettingen. Ook hier ging het om twee kinderen uit hetzelfde gezin. Er werd geen enkele link vastgesteld tussen de twee gezinnen. “Ook hier werden de klasgenootjes direct getest. Een van de leerlingen uit dat gezin is een kleutertje en kleuters worden niet getest. Maar het kind vertoonde wel symptomen en werd daarom ook als positief beschouwd. Ook dat gezin gaat in quarantaine voor tien dagen”, geeft Sofie De Keyser nog mee. Ook in basisschool De Brenne bleken vrijdag een leerkracht en een leerling besmet met het coronavirus.

Tijdelijk dicht

De testresultaten van donderdag en vrijdag toonden nog eens dertien extra besmettingen. Sofie De Keyser : “Op advies van het CLB en de eerstelijnszone Antwerpen besloot de stad Antwerpen om de basisschool in Zandvliet voorlopig te sluiten. Alle niet geteste personeelsleden en kinderen werden zondag getest. De resultaten verwachten we maandag en dan wordt opnieuw geëvalueerd. ”

Er werd ook beslist dat de komende dagen tests worden afgenomen bij de leerlingen en het personeel van basisscholen de Beren, De Brenne en Noordland. Deze drie scholen blijven voorlopig wel open. Ook het personeel van kinderopvang Neuze Neuze, die in het gebouw de Beren is gevestigd, wordt getest. Zo wil men de situatie verder onderzoeken en in kaart brengen.

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) : “We willen het risico zo veel mogelijk beperken. Daarom nam ik al contact op met de verschillende jeugdverenigingen, jeugdorganisaties en voetbalclubs van Zandvliet en Berendrecht. De komende tien dagen worden er geen trainingen en activiteiten georganiseerd, ook niet voor kinderen jonger dan twaalf.”

LEES OOK: Mee met de UZA-testbus: “Hopelijk kan dit later een vaccinatiebus worden”

 

 ©  evdw

MEER OVER Coronavirus