©  rr

Zuster Hadewych legt eerste steen van nieuwe KLJ-lokalen

Zuster Hadewych Dierckx is tot meter van de nieuwe KLJ-lokalen van Beerzel (Putte) gekroond. Eind vorig jaar ging de sloophamer tegen het oude gebouw. Aan het nieuwe wordt inmiddels volop gewerkt. De zuster, al jarenlang een rots in de branding bij de Beerzelse parochie Sint-Remigius, mocht de symbolische eerste steen leggen.

Een opgewekte zuster Hadewych kwam vrijdagmiddag haar handen (en haar broek) vuil maken op de werf. Als een volleerd metser schepte ze mortel en droeg ze letterlijk haar steentje bij.

“Ik ben heel blij met hoe de werkzaamheden hier opschieten, vooral omdat het hier een fantastisch oord zal worden voor onze jongeren”, zegt de zuster. “Daar ben ik echt van overtuigd. Ik ben dus heel vereerd om die eerste steen te mogen leggen.”

Bij het bouwcomité was de keuze voor zuster Hadewych snel gemaakt. “Iedereen die in Beerzel is opgegroeid, kent haar”, luidt het daar. “Al jarenlang, en nu nog steeds, zet ze zich in voor onze parochie en alle verenigingen van onze parochie. Ze was meteen enthousiast toen ze van onze bouwplannen hoorde. Ze deed er ook alles aan om ons project te steunen. Als uithangbord van onze parochie, en bij uitbreiding heel Beerzel, was zij de logische keuze.”  

kvroMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio