© atv

School in Edegem kan heropenen, tweede testronde volledig negatief

Edegem -

Basisschool OLFA Elsdonk in Edegem kan maandag weer de deuren openen na de vastgestelde besmettingen met de Britse variant van het coronavirus eerder deze week. Dat zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA). De tweede testronde van alle leerlingen en leerkrachten was volledig negatief, zegt Metsu.

Bron: BELGA

Een taskforce van onder meer de gemeentelijke crisiscel, de schooldirectie, het CLB en medische experts besliste vorige week zondag dat OLFA Elsdonk een week moest sluiten nadat twee leerlingen positief hadden getest op het coronavirus - en bovendien meer specifiek op de zeer besmettelijke Britse variant. Alle leerlingen en leerkrachten en hun gezinsleden moesten bovendien in quarantaine. Na een eerste testronde werd die quarantaine al opgeheven voor de gezinsleden van wie negatief testte. Na de tweede testronde mogen nu ook de negatief getesten zelf uit quarantaine. Wie positief testte, moest met het gezin in isolatie.

Bij de eerste testronde werden dinsdag nog eens twee besmettingen met de Britse variant vastgesteld en een met een andere variant. De tweede testronde van donderdag bracht echter geen bijkomende besmettingen meer aan het licht. Burgemeester Metsu laat zaterdag op basis van de resultaten weten dat de school maandag weer zal kunnen openen, zij het uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen. Volgens Metsu hebben de strenge maatregelen erger kunnen voorkomen.

MEER OVER Coronavirus