©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Hattrick Placca stopt zwarte reeks van Lierse

Opluchting op het Lisp, waar Lierse K. een eerste thuiszege boekte sinds 20 september vorig jaar. Net als toen was rode lantaarn Club NXT het gewillige slachtoffer. Met twee goals van Fessou Placca waren de Pallieters nog voor rust klaar met het grootste deel van het werk. Na de pauze maakte de Togolese spits zijn hattrick rond: 3-1.

Zijn zwarte periode wegblazen. Dat was de missie van Lierse op de eerste echte werkdag in het nieuwe jaar. Want met wat een dramatisch rapport waren de Pallieters de winterbreak ingedoken. Met een beschamende 3 op 33 en liefst zes opeenvolgende nederlagen sloten ze 2020 af. En dus was het de hoogste tijd voor de wederopstanding.

Met Jordy Gillekens, Brent Laes, Tibeau Swinnen en Jamal Aabbou bracht coach Tom Van Imschoot zijn vier wintertransfers meteen aan de aftrap. Tussen de palen kreeg de meer ervaren Bernd Brughmans terug de voorkeur op Jarno De Smet. Naast de langdurig geblesseerde Hannes Smolders vielen in laatste instantie ook Scott Bitsindou en Jef Van der Veken nog uit. Timo Cauwenberg nam als kersverse vader dan weer een snipperdag.

Een snedig gestart Lierse tankte na amper tien minuten al een ferme dosis vertrouwen. Bezoeker De Cuyper ging iets te opzichtig aan Samyn hangen in de zestienmeter, scheidsrechter Toeback restte geen andere keuze dan gretig richting stip te wijzen. Een klusje voor Fessou Placca, die thuisgoalie Lammens de verkeerde kant uitstuurde en zijn derde treffer van het seizoen nette. Na zijn openingsgoal nam Lierse gas terug, al dreigde Aabbou nog wel met een schicht net over de balk. Maar ook Club NXT flirtte met de gelijkmaker, toen Engels na een geharrewar plots voor Brughmans opdook, maar onbesuisd hoog over doel richtte. Een zeldzame Brugse verwittiging zonder gevolgen, want Lierse zou alsnog met een extra bonus de rust induiken. Alweer Placca profiteerde van een communicatiefout tussen Lammens en Blomme.

Vroeg in de tweede helft werd de vierde competitiezege van Lierse dit seizoen een zekerheid. Gilis stuurde Samyn knap weg, wiens opwippertje over doelman Lammens op de paal belandde. Maar wie anders dan Placca tikte de rebound simpel binnen. Drie goals voor de Togolees, drie deugddoende punten voor Lierse.

Een overwinning die straks ook tegen betere teams als Westerlo of Union een vervolg moet krijgen, wil Lierse zich alsnog van zijn hachelijke positie in het klassement bevrijden. De afstand naar een veilige plaats blijft immers nog acht punten. Maar deze ruime zege zal alvast de hoop en het geloof opnieuw aanwakkeren op het Lisp.

Kurt Guldentops

    Meer sportnieuws

    MEER OVER Lierse K.