Voorzitter Wim Van den Bruel (CD&V) en directeur Theo De Wyngaert van de sociale huisvestingsmaatschappij. 

Voorzitter Wim Van den Bruel (CD&V) en directeur Theo De Wyngaert van de sociale huisvestingsmaatschappij. © Kristof Van Rompaey

Huisvestingsmaatschappij bestaat honderd jaar en zoekt oude foto's

Heist-op-den-Berg, Putte -

De Maatschappij voor de Huisvesting van het Kanton Heist-op-den-Berg bestaat in april honderd jaar. De raad van bestuur probeert die eeuw geschiedenis zo goed mogelijk bijeen te puzzelen en lanceert een oproep naar oude foto's van sociale woonwijken in Heist-op-den-Berg en Putte.

Kristof Van Rompaey

De sociale huisvestingsmaatschappij beheert tegenwoordig 1372 sociale wooneenheden, waarvan 453 appartementen en 653 woningen in Heist-op-den-Berg. In Putte beheert ze 93 appartementen en 173 woningen. De huisjes in de Cederstraat in Heist zijn de eersten die de maatschappij een eeuw geleden gebouwd heeft. Intussen worden ze gerenoveerd.

Doorheen de jaren heeft de maatschappij maar weinig beeldmateriaal verzameld van al haar projecten. Daar zijn ze nu dus naar opzoek. “Wie iets heeft, bezorg het ons gerust. Het is erg welkom”, zegt voorzitter Wim Van den Bruel (CD&V).

Geen groot evenement

Eind vorig jaar brainstormde het bestuur al eens over een gepaste viering, maar tegen april ziet het er niet naar uit dat er iets groots zal kunnen gebeuren. “We dachten eraan om een evenement te organiseren met al onze huurders, bijvoorbeeld op de Heistse ijsbaan of in GC Klein Boom in Putte”, zegt Van den Bruel. “Dat zit er voorlopig natuurlijk niet in door corona. Zelfs een academische zitting zal er niet bij zijn in het voorjaar. Misschien is er in de tweede helft van het jaar wel wat meer mogelijk. We gaan er in elk geval nog over brainstormen.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio