Het parket vordert achttien maanden cel en 8.000 euro boete. 

Het parket vordert achttien maanden cel en 8.000 euro boete. ©  BELGA

Dealer volgt opvolgingstraject en ontloopt voorlopig zijn straf

Lier -

Een dertiger uit Lier verkocht drugs om zijn verslaving te financieren. Het parket vordert achttien maanden cel en 8.000 euro boete. De rechter wil later over de straf oordelen, omdat beklaagde bereid is om een opvolgingstraject te volgen en zijn drugsgebruik af te zweren.

G.V., een dertiger uit Lier, kwam een aantal jaren geleden in aanraking met drugs. Het zag er naar uit dat hij de drugs kon laten, maar door problemen thuis greep hij er opnieuw naar. “In mei-juni vorig jaar is beklaagde hervallen. Om zijn gebruik te financieren, is hij ook beginnen dealen”, zegt procureur Philippe Van Ingelgem.  

Op 10 augustus vorig jaar kreeg de politie van Lier V. in het vizier toen hij tegen hoge snelheid door de binnenstad reed. “Bij de controle van zijn voertuig werd cannabis, cocaïne en ook geld gevonden. Een huiszoeking bij V. leverde verpakkingsmateriaal op, 38,6 gram cannabis, 35 gram cocaïne, 33 gram cannabisafval en 2.150 euro cash. Allemaal aanwijzingen dat de drugs niet alleen voor eigen gebruik, maar ook voor verkoop bestemd was. Beklaagde werkte aanvankelijk ook niet mee aan het onderzoek, maar is nu tot inkeer gekomen”, zegt de openbare aanklager.

Tweede kans

Rechter Vanhoonacker is van oordeel dat beklaagde een tweede kans verdient. Zijn problemen thuis zijn opgelost en de jongeman gebruikt al een hele tijd geen drugs meer. V. is bereid om in het opvolgingstraject te stappen. Het project volgt drugsverslaafden een jaar lang strikt op, zodat hun afkickproces vlotter verloopt. Daarna zal de rechter oordelen over de strafmaat. Daar ging V. mee akkoord. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio