‘Big brother’-kandidate Jill afgevoerd naar ziekenhuis

In het realityprogramma ‘Big brother’ is in de nacht van donderdag op vrijdag een kandidate onwel geworden. Na heel wat commotie werd Jill om 4.30 uur afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze vertelt nu zelf wat er aan de hand was.

Op internet circuleert een video van het incident. Volgens kijkers werd het vanaf 2.30 uur ’s nachts duidelijk dat het niet goed ging met Jill. Drie kwartier later zouden er braakgeluiden te horen zijn geweest vanuit het toilet. Rond 4 uur merkten ook de medebewoners op dat er iets mis was. Jill werd aangetroffen door Thomas en Liese, die haar snel naar buiten droegen. Zij riepen uiteindelijk de hulp in van de productie, die een ambulance liet aanrukken.

(Lees verder onder de foto)

 

 ©  Vier

“Familie gerustgesteld”

Vier heeft nu gereageerd op het voorval en de kritiek van kijkers dat er te laat werd ingegrepen: “Aanvankelijk leek het alsof Jill misselijk was. Toen de klachten erger leken te worden, is er direct op een zo veilig mogelijke manier ingegrepen door de productie. Na overleg met Jill besloten de programmamakers om een ambulance naar het huis te laten komen. Er zijn geen externe mensen in het huis geweest omdat Jill zelf in staat was om naar de ambulance te lopen.”

“Jill is intussen weer gezond en wel uit het ziekenhuis waar na uit bloedonderzoek bleek dat er niets ernstigs aan de hand was. De productie lichtte ook al eerder vanochtend haar familie in die intussen ook is gerustgesteld.”

Jill geeft zelf aan heel graag terug te willen naar haar medebewoners in het huis. De programmamakers bekijken op dit moment of en hoe Jill coronaproof het huis weer in kan. “Ik heb er een enge en spannende nacht opzitten, maar ik voelde me goed begeleid door mijn medebewoners en de productie. In het ziekenhuis bleek de hevige buikpijn voort te komen uit een verlate menstruatie, en gelukkig zijn die pijnen nu voorbij. Ik ben heel erg dankbaar voor de goede zorgen en kan niet wachten om het huis terug in te kunnen.”