©  AFP

Thomas Pieters opent met vijftiende plaats op Abu Dhabi Championship

Thomas Pieters is met een ronde van 69 slagen de beste landgenoot na de eerste ronde op het Abu Dhabi Championship golftoernooi (European Tour/8 miljoen dollar).

Bron: BELGA

Pieters moest net als Thomas Detry en Nicolas Colsaerts de eerste ronde afwerken op dag twee, nadat de eerste ronde met meer dan drie uur vertraging van start ging. Hij putte vier birdies weg waartegen hij een bogey op zijn kaart moest schrijven. Met zijn ronde van drie onder par telt de 28-jarige Antwerpenaar vijf slagen meer dan de Noord-Ier Rory McIlroy, die een foutloze ronde neerzette van 64 slagen. De nummer zes van de wereld, die de leiding waarneemt, telt een slag voorsprong op de Engelsman Tyrrel Hatton.

Colsaerts, die op de tweede parcourshelft van start ging, moest meteen twee bogeys incasseren. De drievoudige European Tourwinnaar putte vervolgens nog vier birdies weg waartussen hij ook nog twee keer in de fout ging. De 38-jarige Brusselaar, die uitkwam op 72 slagen, sloot zijn eerste ronde af op een gedeelde 60e plaats.

Detry, die vorig jaar een knap seizoen kende met onder meer zes top 10 plaatsen, kwam niet verder dan een gedeelde 100e plaats en dit na twee bogeys en een dubbele bogey waartegen hij slechts twee birdies scoorde.

- stand na eerste ronde -

1. Rory McIlroy (NIe) 64 -8

2. Tyrrell Hatton (Eng) 65

3. Fabrizio Zanotti (Par) 66

4. Romain Langasque (Fra) 67

. Rafaël Cabrera Bello (Spa) 67

. Jason Scrivener (Aus) 67

8. Matt Wallace (Eng) 68

. Lucas Bjerregaard (Den) 68

. Benjamin Hebert (Fra) 68

. Victor Perez (Fra) 68

. Lucas Herbert (Aus) 68

. Nacho Elvira (Spa) 68

. Jazz Janewattananond (Tha) 68

. Kurt Kitayama (VSt) 68

...

15. Thomas Pieters (Bel) 69

60. Nicolas Colsaerts (Bel) 72

100. Thomas Detry (Bel) 74

Vastgoed

Jobs in de regio