Joodse school in Antwerpen preventief gesloten na grootschalige testing

Antwerpen -

De Jesode-Hatora Beth-Jacob, de grootste erkende Joodse school in ons land, blijft vrijdag preventief gesloten. Er zijn nog onvoldoende resultaten bekend na de grootschalige coronatesting van donderdag in de Antwerpse school.

LEES OOK: Op stap in de Joodse buurt: “Als het moet, laat ik me testen, uit burgerzin”

De schooldirectie verwittigde donderdagavond alle ouders via mail dat de school in de Lange van Ruusbroecstraat vandaag (vrijdag) preventief gesloten blijft. Dat werd beslist na overleg met het CLB en het stadsbestuur. “Er zijn nog onvoldoende resultaten bekend om op dit moment een correcte analyse te kunnen uitvoeren. Daarom werd er besloten om als preventieve maatregel de school te sluiten”, zo zegt de directie in de mail.

Eens alle resultaten binnen zijn, hoopt de directie een beter zicht te hebben op de te nemen maatregelen. De directie drukte eerder deze week nog de hoop uit om open te blijven. “Indien de school nu gesloten wordt, is de kans groot dat de sluiting in ieder geval tot en met de krokusvakantie zal voortduren”, klonk het toen.

De testing van donderdag kwam er uit vrees voor een corona-uitbraak op de school. De afgelopen weken werden in verschillende afdelingen van de school, zowel bij de jongens als bij de meisjes, coronagevallen geconstateerd. Een interventieploeg van het UZA voerde de tests uit.

Donderdag riep de stad Antwerpen nog 6.500 inwoners van twee wijken in de postcode 2018 op om zich dit weekend en maandag te laten. In die buurten, waar veel joodse Antwerpenaars wonen, steeg het aantal coronabesmettingen vier keer meer dan het stedelijke gemiddelde.

 (jtp)

MEER OVER Coronavirus